Novosti

Subotica: Šta se krije iza postavljenih tabli?

Subotica.kom

Subotica: Šta se krije iza postavljenih tabli?

Veliku buru na političkoj sceni Subotice su izazvale saobraćajne table koje su postavljene na izlazu Palića prema Subotici i obrnuto.

Table su postavljene na dva jezika, a ne trojezično kako nalaže zakon jer su u Subotici u ravnopravnoj upotrebi tri jezika i pisma. Za Dveri Subotice nema nikakve sumnje da je to učinjeno mimo poštovanja zakona i sa namerom uznemiravanja javnosti. Nadležni  treba što pre da ih zamene i uvedu ravnopravnost sva tri jezika i pisma i da se svi ostali natpisi u gradu postave po zakonu jer pored ovog čina zloupotrebe zakona  imamo i zloupotrebe u izostavljanju ćirilice kao službenog pisma.


 Da li je to samo omaška, previd  lokalne vlasti ili smišljena provokacija iz SNS kuhinje radi samo njima znanih razloga? Da li se  nešto mnogo krupnije dešava a da građani Subotice  ne znaju  za to?


Dveri Subotice najoštrije osuđuju čin provokacije u nadi da će se upotreba  pisma i jezika sprovoditi   u skladu sa zakonom, a nikako na štetu bilo koje nacionalne zajednice,  i traže da se odgovorni za izazivanje provokacije prema jednoj nacionalnoj zajednici kazne.GrO Dveri Subotica


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.