Autorski tekstovi

Nikola Milovančev: „Suverenistički blok“ kao smokvin list za izdaju Kosova i Metohije

Nikola Milovančev: „Suverenistički blok“ kao smokvin list za izdaju Kosova i Metohije

Narodni poslanik g. Đorđe Vukadinović dao je izjavu dnevnom listu „Blic“, u kojoj je izlazak na parlamentarne izbore 2020. opredelio kao „najmanje lošu opciju“ i najavio mogućnost da izađe na izbore u okviru „ozbiljnog suverenističkog bloka“. Ova izjava zaslužuje pažnju, jer je g. Vukadinović odličan analitičar i poznavalac političkog života današnje Srbije.

Ja cenim inteligenciju g. Vukadinovića i ne mogu  da pretpostavim da on ne zna sledeće: da se sada najveća borba vodi oko straha režima i njegovih međunarodnih pokrovitelja da, u slučaju bojkota, prolećni parlamentarni izbori 2020. neće imati legitimnost i da se zato i milom i silom, i šargarepom i batinom, tera opoziciju da izađe na izbore.


Uostalom, iznenadna briga soroševskih stipendistkinja i stipendista za demokratska prava u Srbiji svedoče upravo o farsi koja se sprema. Organizuje se i skuplja raznorazna bulumenta: repovi stare DB (sinovi i unučići a uskoro valjda već i praunučići), egzistencijalno ugroženi „patriotski“ intelektualci, profesori kojima trebaju stanovi ili ih čeka reizbor na fakultetu, sujetni pojedinci koji u normalnim okolnostima ne bi ni mogli da računaju na ulazak u Narodnu skupštinu ili oni koji bi sebe rado videli na „Pinku“ ili „Hepiju“ (valjda u pauzi farmi i parova).


Društvo je šareno ali je cilj nalogodavaca i platiša jedinstven: napraviti privid patriotske opozicije, koja će biti smokvin list za završno potpisivanje protivustavne predaje Kosova i Metohije. Uostalom, o ovome valjda već i vrapci na granama pevaju, stvar je jasna.


I zato: bojkot izbora, pod sadašnjim medijskim uslovima, nije „lošija alternativa“, već jedino moguće rešenje.


A „suverenistički blok“? Još početkom 2012. zalagao sam se za formiranje patriotskog bloka stranaka, organizacija i pojedinaca, kao najbolje rešenje. Mnogi to nisu želeli – ni u Srbiji ni izvan nje – ali do realizacije te ideje nije došlo prvenstveno zbog egoizama pojedinaca i sitnošićarđijskih računica. A govoriti sada o „ozbiljnom suverenističkom bloku“, uoči izbora 2020, je apsurdno. Ko do sebe ozbiljno drži, na prolećne parlamentarne izbore (pod sadašnjim uslovima) neće izaći.


Uostalom, uveren sam da sve ovo zna i g. Đorđe Vukadinović. Stvar je samo u ličnoj odluci svakog pojedinca: ko će se prodati za šaku Judinih srebrnjaka i učestvovati u izdaji srpskog naroda, predaji Kosova i Metohije okupatoru – makar i kao dvorske lude, fingirana opozicija.

 


Nikola Milovančev


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Nikola Milovančev