Novosti

SzS Bor: Da porodica opet bude najsigurnija kuće za sve njene članove

Bor030.net

SzS Bor: Da porodica opet bude najsigurnija kuće za sve njene članove

Predstavnici Saveza za Srbiju u Boru održali su danas konferenciju za medije povodom Međunarodnog dana porodice i najavili aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu.

Na konferenciji je ukazano i na probleme sa kojima se porodica susreće i šta je to što država može da učini kako bi se oni rešili ili umanjili.


Saopštenje koje Savez za Srbiju u Boru izdao prenosimo u celosti:


Porodica koja je osnovna ćelija svakog društva i države, trenutno je najugroženija kategorija kod nas.


Obraćamo vam se danas 15. maja na Svetski dan porodice, mada dan porodice treba biti svaki dan u kalendarskoj godini.


Grade se sigurne kuće, drže predavanja o sprečavanju nasilja, o uticaju alkohola i opojnih sredstava, u prevodu pokušavaju da leče posledice, a ne uzrok. Sa druge strane zakoni koji se donose više doprinose razaranju porodice nego izgradnji, a na medijima se promoviše nemoral i destrukcija u vidu raznih rijalitija, gde je normalno da devojka od 20 godina bude sa dekom od 75 i ostali degutantni sadržaji.


Mi treba da pomognemo porodicama da one opet postanu najsigurnije kuće za sve njene članove, jer u takvoj kući neće biti ni nasilja, ni bele kuge, ni svih ostalih modernih bolesti ovog potrošačkog društva, gde grad Bor drži neslavan rekord po broju razvedenih brakova u Srbiji.


Mi već imamo napravljenu strategiju u vidu Porodične deklaracije, gde predviđamo da napravimo okrugli sto gde ćemo okupiti sve relevantne činioce: i poziciju i opoziciju, predstavnike udruženja roditelja, Centra za socijalni rad, MUP, Crkava, psihologe i naravno medija.


Tako će svako u okviru svog aspekta dati predloge, a svi zajedno raditi na promovisanju pozitivnih vrednosti. Predstavnici lokalne samouprave tako što će predvideti sredstva ove projekte, mediji kroz snimanje i emitovanje sadržaja koji promovišu porodične vrednosti, Narodna biblioteka i druge ustanove kroz prostor, gde ćemo sa napred pomenutim udruženjima i ustanovama održavati tribine na temu roditeljstva i ohrabrivati mlade ljude da stupe u brak i imaju potomstvo, više radionica na časovima građanskog vaspitanja u školama…


Prvi korak u tome planu biće krajem ovoga meseca, čim vremenske prilike dozvole, organizovanje potpuno apolitične manifestacije: “Ostavi telefon, igraj se sa detetom”, gde ćemo kroz jedan sportsko-zabavni karakter manifestacije ukazati na potrebu da se više vremena treba provoditi sa svojom porodicom.


 

Izvor: Bor030.net

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.