Novosti

SzS Čukarica: Fantomi iz „Šumadije“

Javno.rs

SzS Čukarica: Fantomi iz „Šumadije“

„Ubistvo na Banovom brdu“, „Pokušaj otmice u Žarkovu“, „Razbojništvo na Čukarici“, samo su neki od naslova koji su protekli meseci punili krimi rubrike prestoničkih štampanih i elektronskih medija.

Gotovo da nema nedelje kada se neko od teških krivičnih dela ne desi na našoj opštini. U poslednje vreme, čini nam se još učestalije, stvarajući nelagodan osećaj liče i imovinske nesigurnosti svih naših žitelja. Čini nam se da na nivo bezbednosti uopšte ne utiče to što su pored policijske stanice Čukarica, na teritoriji naše opštine sedišta i Policijske brigade, Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i Centar za obuku policije na Makišu.


Sve nas je duboko uznemirila vest koja je od sredstava javnog informisanja, a samim tim i građana skrivana gotovo mesec dana, a to je upad grupe maskiranih (fantomkama) napadača i demoliranje ulaza hotela „Šumadija“ na Banovom brdu, koje se odigralo na Sretenje 15.02.2019., a pogotovo što se ceo događaj zbio u neposrednoj blizini Policijske stanice Čukarica, zgrade Opštine i osnovne škole.


Šta mogu očekivati stanovnici rubnih naselja naše opštine, kada se ovo dešava u samom centru?


Zbog čega se ovaj događaj prikriva od javnosti? Da li zbog toga što je jedan od aktera priče i otac ministra policije?


Ne ulazeći u Sudski postupak koji se vodi u vezi naplate potraživanja poverilaca prema vlasniku hotela( o tome možda drugom prilikom), smatramo da je primena fizičke sile nedopustiva u imovinsko pravnim pitanjima, a pasivnost policijskih i istražnih organa jednaka saučesništvu.


Pozivamo i sve druge novinare da se zainteresuju za ovaj slučaj i da stalnim podsećanjem ministra na ovaj incident doprinesu njegovom rasvetljavanju.


Pozivamo ministra policije da se ne meša u rad istražnih organa i da javnosti objasni u kom svojstvu se njegov otac nalazi u celoj priči koju su obelodanili novinari BIRD-a.


Pozivamo sve časne i odgovorne pripadnike ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva da se odupru pritiscima i da istragu sprovedu profesionalno, a zatim i da podnesu odgovarajuće krivične prijave i pokrenu sudski postupak.


 

Predsedništvo Saveza za Srbiju Čukarica


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.