Autorski tekstovi

Top lista bešćašća niškog SNS režima

Top lista bešćašća niškog SNS režima

Ni pokušaji krpljenja SNS rupa na razlokanim niškim saobraćajnicama, ni podela paketića koje SNS deli u mesnim zajednicama u Nišu, ni remek dela kiča strateški raspoređenih oko Kuće za venčanje sa koje otpada malter, ni posthumno postavljanje rampe na neobezbeđenom pružnom prelazu u Donjem Međurovu ne mogu da građane Niša nateraju da zaborave svu hronologiju bešćašća koje su proživljavali i u ovoj 2018.god. pod najsramotnijom vlašću koju je Niš ikada imao.

I prethodnih šest godina bile su za građane Niša čudovišna manifestacija bahatosti i diletantizma predstavnika vlasti  koji su nameštali javne tendere za niške prevoznike, gradski većnici i predsednici opština hapšeni zbog pljačke, radnici „Gorice“ spavali na groblju zbog neisplaćenih plata i pljački u ovom preduzeću, paljeni  automobili,  povećavao se broj sekretarijata i zaposlenih u gradskoj upravi, a niška kultura se pretvorila u partijsko utočište i azil za ignorante.


Katastrofalne posledice režima koji vlada silom, neznanjem i strahom dovele su Grad Niš u politički, ekonomski, socijalni i psihološki kolaps. Otvoreni rat bahatog režima sa javnim interesom građana bliži se svome kraju.  Do kraja je došla i 2018.god. godina pa Savez za Srbiju Niš podseća na tragični bilans razaranja jedne okupirane lokalne samouprave.

 


10. Hapšenja većnika, direktora i funkcionera „Direkcije za javni prevoz“,


9. U kabinetu Gradonačelnika sakriven Izveštaj Radne grupe koja je ispitala malverzacije u JP „Gorica“, nakon toga vođa sindikata „Gorice“ dobio otkaz jer je medijima saopštio skandalozne podatke o sahranjivanju socijalno ugroženih Nišlija,


8. Bezbednost u Gradu, paljenje automobila, izgoreo hotel u Niškoj banji


7. Kolovozi i trotoari  u gradu prepuni rupa


6. U Upravnim odborima javnih preduzeća samo predstavnici vlasti- vlast izjavila da može da kontroliše samu sebe,


5. Groteskno vođena kadrovska politika – na primeru Bibloteke, Lutarskog i Narodnog pozorišta


4. Mediji u gradu plaćeni novcem građana zatvoreni za drugačije mišljenje, instrumentalizacija poreske uprave i finansijsko-politički pritisak na medijski portal „Južne vesti“, zloupotreba institucija za privođenje novinara


3. Strahovite razmere siromaštva i bede koja dovodi do samoubistva ljudi, kao i do iseljavanja mladih i srednjeg sloja građana Niša, i svemoć javnih izvršitelja, od kojih najbogatiji stoluje u Nišu, i pokušaj samospaljivanja žene-invalida izbačene iz stana,


2. Poklanjanje Vladi uspešnog Aerodroma „Konstantin Veliki“ da bi ga uništila, zbog obaveza preuzetih u neobjavljenom ugovoru sa „Vansijem“ , a na čijem je sajtu mapa Srbije prikazana bez KiM.


1. Užasna nesreća na neobezbeđenom pružnom prelazu kod Donjeg Međurova u kojoj je voz prepolovio autobus prepun putnika i đaka u kojoj je poginulo pet i povređeno više desetina ljudi, dok na mnogim „obezbeđenim“ prelazima rampe i ne rade.


U ovu Top listu beščašća i nesposobnosti jedne vlasti koja je izgubila smisao za realnost nisu ušli ni ogromna zagađenost vazduha, ni partijsko zapošljavanje, ni stanje deponije i otpadnih voda, ni psi lutalice, ni korupcija u građevinskoj inspekciji i mnogo drugih muka koja su prelepi Grad Niš pretvorile u „prokletu kasabu“ iz koje se beži glavom bez obzira.  Za sve ove nesreće i muku koju Nišlije trpe jako dugo postoji „lična odgovornost“ a njeno ime je lokalna samouprava okupirana od SNS režima koji je potpuno izgubio kompas i koji je paralisan strahom od predstojećeg izvesnog pada. 


Savez za Srbiju - Niš sugrađanima  želi da u Novoj 2019.god. kao i u svim narednim nikada više ne dozvole da se ova ili bilo koja druga bezumna vlast igra njihovim životima. Najgori i najsuroviji oblik vladavine je vladanje putem straha. On ima svoj naziv – i ime mu je teror. Ovaj režim  vlada terorom ali se strah polako, dok poslednji sati ove godine otkucavaju, prenosi na stranu režima.


Za Niš slobodan od straha – Za Niš bez terora.

Za slobodan Niš.

 


U Nišu, 1.1. 2019.god.

prof dr Tamara Milenković Kerković

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Tamara Milenković-Kerković

Dr Tamara Milenković-Kerković je rođena u Nišu 28.januara 1965.god. gde je nakon završene Gimnazije, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu diplomirala 1990. god. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru za privredno i međunarodno privredno pravo odbranila je 17. novembra 1996. god. magistarsku tezu pod nazivom „Pravna priroda ugovora o franšizingu“. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Pravni aspekti i pravna priroda međunarodnih kontratrgovinskih poslova“ pod mentorstvom prof. dr Mirka Vasiljevića odbranila je cum laude na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2003. godine.


Nakon kraćeg rada u advokaturi (kancelarija „Domazet“ u Nišu) Tamara Milenković-Kerković od 1992.god. radi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je nakon svih saradničkih i nastavničkih zvanja maja 2014. god.  izabrana u naučno zvanje redovni profesor za naučnu oblast Trgovinsko pravo. Uža oblast interesovanja i naučnog rada dr Milenković-Kerković su ugovori poslovnog prava i sredstva obezbeđenja plaćanja.


Na stručnim usavršavanjima u inostranstvu boravila je pet puta i dobitnica je brojnih stipendija za postdoktorsko usavršavanje i nagrade, a ostvarila je stručne rezultate u oblasti faktoringa, franšizinga, ženskog preduzetništva, bankarskog prava i pravne zaštite potrošača.


Objavila je preko 100 naučnih radova, tri  udžbenika, jedan prevod stručnog dela iz uže naučne oblasti, i tri monografije. Deset radova i doktorska disertacija prof. Milenković-Kerković su uvršteni u zvaničnu bibliografiju Komisije UN za pravo međunarodne trgovine (UNCITRAL), jedan njen rad se koristi kao uvodni članak za seminar „International Law the Corporation and Globalization“ Instituta za međunarodne studije u Ženevi, jedan članak korišćen prilikom izrade UNCTAD World Investment Report  za 2011.godinu.,


Prof. Milenković-Kerković govori grčki i engleski jezik, uz certifikovane diplome o poznavanju jezika.


Do potpisivanja pristupnice Srpskog pokreta Dveri septembra 2016. god. nikada nije bila član političke partije.


Živi i radi u Nišu i ima jednu kćer.