Novosti

Tražimo Anketni odbor o vanrednim izborima

Tražimo Anketni odbor o vanrednim izborima

BEOGRAD, 29. jula 2016. (Beta) - Pokret Dveri i Demokratska stranka Srbije podneli su danas zahtev za formiranje anketnog odbora Skupštine Srbije koji će se baviti dešavanjima u izbornom procesu 2016. godine, od momenta raspisivanja do objavljivanja konačnih rezultata izbora. Kako se navodi u zahtevu, odbor bi trebalo da čine predstavnici svih partija koje imaju svoje predstavnike u Skupštini Srbije, da odbor ima pravo na uvid u izborni materijal, a da zadatak - utvrđivanje činjenica i okolnosti vezanih za dešavanja tokom izbornog procesa, mora da se obavi za 120 dana od dana formiranja.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da će insistirati da se razotkriju sve izborne malverzacije i da će Dveri i DSS predložiti i reformu izbornog zakonodavstva. "SNS je uhvaćena u izbornoj krađi. Funkcioner SNS Dejan Đurđević je bio organizator i svi ste bili svedoci kako je jedan odsto preostalih glasova prebrojavan četiri dana, jer je SNS bila nezadovoljna brojem mandata", rekao je Obradović novinarima u Skupštini.   IMG_0759   On je dodao i da se Regulatorno telo za elektronske medije (REM) do danas nije oglasilo zbog toga "što je SNS koristila 60 odsto medijskog prostora, a sve ostale stranke zajedno 40 odsto. Mislim da je svima jasno da je Srpska radikalna stranka u koaliciji sa SNS-om. Sramotno je da SRS neprestano ponavlja tu Vučićevu mantru da su Dveri i DSS ostali ispod cenzusa i na silu ugurane u Republičku skupštinu. Za bi neko ko je na taj način ušao u Skupštinu tražio Anketni odbor da se ispita istina o izbornim rezultatima. To je sramotno i kada se uzme u obzir da sam lično pokazao da su radikali takođe pokradeni na izborima na Kosovu i Metohiji. Zašto je SRS prećutala izbornu krađu na KiM, gde su radikali možda i najviše pokradeni je pravo pitanje za SRS”. Šefica poslaničke grupe DSS Sanda Rašković Ivić kazala je da će se odbor posebno baviti i pitanjem raspisivanje izbora na Kosovu. Ona je kazala da je Ustavni sud Srbije doneo odluku da su izbori koji su 2014. godine održani na Kosovu i Metohiji bili neustavni, a da su i ovogodišnji izbori raspisani na isti način. "Ako me pitate da li sam za poništenje tog dela izbora, svakako da se za to zalažem", kazala je Rašković Ivić. Upitani kada očekuju da će odbor biti formiran Obradović je rekao da je teško govoriti o rokovima u zemlji koja šest meseci ima tehničku vladu, dok je Rašković Ivić kazala da formiranje odbora zavisi i od drugih stranaka u Skupštini Srbije. Ona je dodala da je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić podržao predlog DSS i Dveri.   [embed]https://www.youtube.com/watch?v=KpkdT9ffCLE&feature=youtu.be[/embed] Obrada i dopuna vesti: Informativna služba Srpskog pokreta Dveri
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.