Najave

Tribina u Kraljevu „Ima li nade za srpski parlament“ – 11.jun 2019.

Tribina u Kraljevu „Ima li nade za srpski parlament“ – 11.jun 2019.

U Kraljevu će 11. juna 2019. godine (utorak) u 18 časova u svečanoj sali Gradske uprave biti održana tribina "Ima li nade za srpski parlament ?".To je jedna iz serije interaktivnih tribina pod zajedničkim nazivom "Ko donosi odluke umesto nas?" Tribine organizuju lokalne organizacije Narodne stranke i Dveri iz Užica uz podršku Saveza za Srbiju.

Projekat serije tribina " Ko donosi odluke umesto nas ?" pokrenut je iz Užica, a realizuje se u celoj Srbiji. Autori ovog projekta ističu da je njegov cilj  motivacija građana da aktivno učestvuju u društvenom životu, u procesu donošenja odluka i da što jasnije sagledaju svoj politički uticaj i odgovornost.  Time se pokreće značajna tema o ulozi i moći građana kao političkih figura. Građani se pozivaju da formulišu svoja politička očekivanja i svoje kriterijume kada je u pitanju upravljanje javnim poslovima.


Tribinom "Ima li nade za srpski parlament?", po rečima učesnika tribine, tražimo odgovore na pitanja - Da li je skupština slika svih nas? Kako danas izgleda ovo najviše predstavničko telo i šta je u Srbiji ostalo od demokratije?  Da li je skupština mesto gde se čuje glas naroda ili prostor za simulaciju demokratskog procesa? Ko su naši poslanici i kako je urušen njihov integritet? Da li očekujemo od poslanika da  zaista budu naši predstavnici ili smo prihvatili da su samo partijski poslušnici?


Na tribini učestvuju dr Zoran Čvorović,  Ivana Parlić i mr Dragan Krsmanović.

 


GrO Dveri Kraljevo


Podeli vest: