Novosti

Turistički potencijali Beograda nisu iskorišćeni

Turistički potencijali Beograda nisu iskorišćeni

Prebogata istorija Beograda je izuzetan turistički potencijal. Da bi gosti, pre svega inostrani, bili u mogućnosti da se upoznaju sa mnogim značajnim istorijskim događajima, potrebno je da se postojeći lokaliteti unaprede i stave u funkciju turističkog razvoja – istakla je Danijela Perišić, kandidat na listi Dosta je bilo i Dveri.

Kao najbitnije kulturno-istorijske lokalitete vidimo: Kalemegdan, arheološko nalazište u Vinči, Avalu, manastire, stare beogradske crkve iz 18. i 19. veka, uže gradsko jezgro, brojne spomenike u širem centru grada, muzeje i galerije, stari Beograd (Skadarlija, Dorćol, Savamala, Vračar), kraljevski kompleks na Dedinju…


Svi ovi lokaliteti mogu da se značajno unaprede, što će nam biti jedan od strateških ciljeva. Kao glavni strateški cilj turističkog razvoja predlažemo izgradnju Parka srpske istorije i kulture i oživljavanje tvrđave Kalemegdan, kako bi ovaj prostor postao otvoreni istorijski grad.GrO Dveri Beograd


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.