Novosti

Stefan Aksović: Verujem u našu generaciju

Stefan Aksović: Verujem u našu generaciju

Razgovor sa Stefanom Aksovićem, članom Predsedništva Dveri.

Za ovaj broj Glasnika porodične Srbije razgovaramo sa mladim i perspektivnim čovekom iz Lazarevca, studentom politikologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, predsednikom omladine Srpskog pokreta Dveri i članom Predsedništva Dveri Stefanom Aksovićem.


Stefan je već dugi niz godina član Pokreta, ostvario je odlične rezultate u rodnom Lazarevcu i pravi je primer momka koji nije želeo da se ide lakšim putem, koji nije hteo da svoje sposobnosti i svoje obrazovanje unovči preko neke od vladajućih partija, već je bio dosledan svojim idealima i tu svoju doslednost ispunjava zalaganjem za Dveri, a samim tim i za Srbiju. Stefan Aksović je primer da smo mi, deca ovog veka, ipak dostojni istorije naše i da nam se duše ne plaše opasnosti, ma u kojoj formi ona bila.

 


Šta te je privuklo, kao mladog čoveka, da se baviš politikom?

Pre svega, stanje u društvu i osećaj odgovornosti da se kao mlad čovek uključim i doprinesem borbi za obnovu vrednosti u koje verujem. Ta bitka danas vodi se uglavnom upravo na polju politike.

 


S obzirom da si predsednik Saveta omladine Dveri, kako gledaš na stanje omladine u Pokretu i da li je ona dovoljno zastupljena?

Okupljamo sjajne mlade ljude kojima se često divim. Oni su najvredniji zalog za budućnost ove zdrave priče, a Pokret je, po mom mišljenju, to i prepoznao te je na nama da dato poverenje opravdamo. Svoj deo odgovornosti vidim i u tome da ukazujem na kvalitetne mlade ljude i pomažem njihov napredak.

 


Sve više mladih i obrazovanih ljudi odlazi iz Srbije. Da li si ti razmišljao o odlasku i kako gledaš na položaj mladih u Srbiji?

Ne, ali sama pojava ne čudi. Ona je, nažalost, rezultat neuspešne tranzicije društva koja je dovela do opšteg osiromašenja, pljačkaške privatizacije, porasta korupcije i kriminala te kao takva svaku perspektivu za normalan život mladih učinila neizvesnom.

 


Kao jedini predstavnik omladine u Predsedništvu Dveri, kakvu imaš saradnju sa ostalim članovima Predsedništva i da li se tvoje mišljenje podjednako uvažava?

Pre svega trudim se da glas omladine dostojno reprezentujem prilikom donošenja najvažnijih političkih odluka u našoj organizaciji, što starije kolege svakako poštuju i uvažavaju. Smatram da rad Predsedništva Dveri danas karakteriše dobra saradnja mladosti i iskustva uz obostrano poštovanje, što daje rezultate.

 


Tvoja poruka mladima u Srbiji?

Borite se i verujte! Živimo u vremenu poražene nade koje proizvodi ljude bez vere u ideale promovišući hedonizam kao osnovni stil života. Treba nam izlaz iz te apatije, obnova celokupnog sistema vrednosti i izgradnja pravih uzora i autoriteta. Verujem u našu generaciju da taj zadatak može da ispuni!

 


Razgovor vodio: Radiša Ćeriman


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.