Српски Покрет Двери - Лого
Search

Zaustavićemo urbanistički haos i isplanirati razvoj grada

Problemi urbanizma su brojni: „investitorski urbanizam“ to jest prekrajanje urbanističkih planova po volji velikih i često sumnjivih investitora, nepoštovanje elementarnih normi vezanih za namenu i način korišćenja površina, nepostojanje kodeksa gradnje i trajno narušavanje ambijentalnih celina, fizičko, vazdušno i zvučno zagađenje od strane zaštićenih vlasnika lokala za noćni provod, otimanje zelenih površina i zaziđivanje Beograda…, – samo su neki od urbanističkih problema koje je istakao Zoran Bogdanović, kandidat za gradskog odbornika na listi Dosta je bilo i Dveri.

Osim otklanjanja svih ovih problema, potrebno je isplanirati razvoj Beograda.

U milionskom gradu kao što je Beograd, prazan prostor (park, trg, široki bulevar, priobalje, obodne šume i izletišta) je veoma važan. Objekti moraju da čine harmoničnu celinu sa okolinom. Beograd ima i suviše malo trgova, parkova, rekreativnih zona, šuma. Tome treba dati maksimalan značaj pri planiranju razvoja grada.

Hoćemo grad u kome su u najvećoj mogućoj meri uklonjene fizičke barijere koje onemogućuju kretanje osobama sa posebnim potrebama, starijim osobama, osobama sa bebama i malom decom.

U gradu nema dovoljno prostora za decu, i nema dovoljno mesta za ljude koji nemaju gde da borave pa su, živeći na ulici u nehigijenskom uslovima, izloženi bolestima i hirovima vremena i drugih ljudi.

Hoćemo da imamo slobodan pristup obalama reka koje su zagušene raznim splavovima, pontonima i plutajućim objektima sumnjive namene. Nije neprihvatljivo da postoje splavovi, ali mora da se odredi mesto, dimenzije, izgled, funkcija i njihov maksimalan broj.

Gradska organizacija Dveri Beograd

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: