Српски Покрет Двери - Лого
Search
Srđan Nogo: Aleksandar Vučić agent CIA

Antikorupcijski tim Dveri održao je danas konferenciju za medije u Narodnoj skupštini. Na konferenciji su iznete tvrdnje da Aleksandar Vučić radi za CIA i da je učestvovao u potrazi za generalom Mladićem.

Dana 23. novembra 2017. Godine, narodni poslanik Dveri Zoran Radojičić postavio je pitanje Aleksandru Vučiću – da li poznaje Šona Ficpatrika i Bila Džejmisona, visokorangirane pripadnike CIA koji nadziru rad agenata CIA u Srbiji, i koji su bili direktno nadređeni Mikiju Rakiću, osnivaču SNS i Vučićevom šefu, kao i da li je po nalogu Mikija Rakića, Aleksandar Vučić učestvovao u akciji lociranja generala Ratka Mladića, i da li je njegova kuća u Jajincima, tačnije njen čuveni vinski podrum, korišćen za organizaciju sastanaka sa više od 10 lica koja su prema informacijama CIA imali saznanja o lokaciji generala Mladića, i gde im je nudio da za novac odaju podatke o Mladiću.


Iako poslovnik Narodne skupštine obavezuje državne funkcionere da daju odgovor na poslanička pitanja, mi do današnjeg dana nismo dobili ovaj odgovor. Međutim, do odgovora smo došli nadrugi način – imamo pisanu izjavu, datu 01.11.2017. pod punom krivičnom, materijalnom,i moralnom odgovornošću,od strane Aleksandra Stefanovića,koji potvrđuje ove navode kao akter istih.


Aleksandar Vučić je još 2002. godine vrbovan od strane američke obaveštajne zajednice da radi za njih, od strane Zorana Koraća, koji je bio agent CIA, pod kontrolom Dejvida Rouzmena, Šona Ficpatrika i Bila Džejmisona, i koji je bio zadužen za vrbovanje političara. Koraća kod Vučića direktno u stan odvodi tadašnji ministar pravde Vladan Batić. Preko pomenutih agenata CIA Vučić kasnije stupa u kontakt sa Mikijem Rakićem, odnosno biva mu dodeljen, i odatle potiče to „prijateljstvo“ kojim se Vučić hvalio, ali nikad nije želeo da objasni kako su se povezali, što jenaravno oduvek bila čudna i nepriordna veza.


Zoran Korać postaje Vučićev savetnik po dolasku SNS navlast, i do danas je na toj funkciji, kao državni službenik, i putuje sa Vučićem u SAD.


Miki Rakić je svojevremeno preuzeo vođenje potrage oko hvatanja generala Mladića. Najveći domašaj bio je hapšenje grupe lica optuženih da su Mladićevi jataci koje je predvodio pukovnik Jovo Đogo. Jovo Đogo i Aleksandar Stefanović bili su prijatelji još iz devedesetih, često su se viđali u kafe restoranu Aleksandrija, u vlasništvu Momčila Mandića.


Imajući u vidu to ranije prijateljstvo, Stefanović održava kontakt sa suprugom Jove Đoga, i preko nje dobija njegovo pismo iz pritvora, u kome oštro kritikuje tadašnju vlast, i koje objavljuje u Kuriru preko novinarke Ane Mileusnić, što diže veliku prašinu, i novinarka biva pozivana na razgovor u gradski SUP, gde odlazi u pratnji advokata Zorana Stojkovića, koga joj je obezbedio upravo Stefanović.


Posle toga, kod Stefanovića dolazi osoba od poverenja Aleksandra Vučića, i vodi ga na sastanak sa jednom važnom osobom u Vučićevoj kući u Jajincima. U pitanju je bio sastanak sa Mikijem Rakićem, koji se održao u čuvenom vinskom podrumu. Tu Rakić u prisustvu Vučića kaže Stefanoviću da ima pouzdane informacije da Stefanović zna gde se krije general Mladić. Stefanović odgovara da dosta toga zna, ali na njihovu žalost to ne zna. Onda mu Rakić nudi da pomogne oko njegovog lociranja za šta će biti debelo nagrađen. Kako ni ta ponuda nije prihvaćena, Rakić na kraju postavlja pitanje kako da se uhavti Mladić. Stefanović pita da li ste u kontaktu sa Bosom i Darkom, na šta Rakić kaže da naravno jesu, i Stefanović predlaže da im daju serum istine. Rakić kaže da nemaju dozvolu za to, ustaje i na izlasku kaže da ako se predomisli, Stefanović može preko Vučića da stupi u kontakt sa njim.


Ovo svedočenje razotkriva Aleksandra Vučića, i dokazuje da je saradnik CIA, i da je aktivno pomagao u potrazi za generalom Mladićem. Upravo je po zadatku i svojevremeno organizovao akcije poput Bulevar Ratka Mladića, ne bi li uspeo da se približi porodici Mladić.


Ostaje još da se odgovori na jedno pitanje: ko je naplatio i podelio novac za hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića, a reč je 10 miliona dolara?


Ova izjava Aleksandra Stefanovića pokazuje i čime je Aleksandar Vučić zadužio tužilaštvo u Hagu, i zašto su ga sklonili sa zahteva za istragu protiv troje poslanika SRS. Ne mogu da budu odgovorni Vjerica Radeta, Petar Jojić, i pokojni Jovo Ostojić, a da ne odgovara njihov šef, jer Vučić je bio šef tima za odbranu Vojislava Šešelja, i oni su mogli samo postupati po Vučićevim nalozima.


Ponavljam, izjave koje je Aleksandar Stefanović dao, pod punom krivičnom, materijalnom i moralnom odgovornošću, optužuju Aleksandra Vučića i još niz drugih lica za brojna krivična dela. Ovi navodi moraju da se provere, i neko mora da odgovara – ili Aleksandar Stefanović ako ne govori istinu ili Vučić. Više javno tužilaštvo u Beogradu ne može da ostane bez reakcije, pogotovu što je Stefanović u svojoj izjavi pred Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je izvršio krivično delo.


 Srđan Nogo, narodni poslanik i šef Antikorupcijskog tima Dveri




Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: