Obradović:  Bosanski je varijanta srpskog jezika, Sandžak ne postoji - to je Raška oblast

Koliko poštujemo naše srpske žrtve, koliko poštujemo naše ratnike i one koji su poginuli u borbi za otadžbinu, duplo više u državi Srbiji, kada se Dveri budu pitale, će se poštovati građani nesrpske nacionalnosti koji su svoj život dali za Srbiju. To je naša dužnost i obaveza – rekao je Boško Obradović u Domu Narodne skupštine.

Boško Obradović je komentarišući današnje zasedanje Narodne skupštine, kao i pokušaje vlasti da se u javnosti Dveri vežu za organizaciju koja ne vrednuje druge nacije i vere, istakao da svi lingvisti sveta znaju da ne postoji ni hrvatski, ni bošnjački ni crnogorski jezik, već samo jedan i naučni utemeljeni srpski jezik, kao i da ne postoji američki ili australijski jezik već da je sve to engleski jezik.

„Samo se kod nas pravi razlika i samo se Srbi na taj način degradiraju. Samo se lažna i udvaračka vlast u Srbiji odriče svega što je nacionalno i istorijski utemeljeno. Imam mnogo prijatelja muslimana i poštujem njihovu tradiciju i veru i oni su mi rekli da ni jedan čestiti i pošten musliman u Raškoj oblasti nije glasao za Aleksandra Vučića. Inače, Sandžak je okupacioni termin iz vremena turske okupacije, a prema teritorijalnoj organizaciji Srbije u pitanju je Raški upravni okrug. A koliko Dveri i ja lično poštujemo druge vere i nacije govori činjenica da smo danas predali Narodnoj skupštini, da se stavi kao posebna tačka dnevnog reda, Deklaraciju o izražavanju počasti građanima Srbije nesrpske nacionalnosti poginulim za otadžbinu“ – rekao je predsednik Dveri.

On je naglasio da ova deklaracija posebno ističe, kao prvo, da Narodna skupština Republike Srbije mora da pozove nadležne institucije Republike Srbije da odaju počast ovim herojima podizanjem spomenika kojim bi se obeležio njihov doprinos borbi za slobodu naše zajedničke otadžbine. I kao drugo, da predlaže da se izradi kompletan popis svih građana nesrpske nacionalnosti koji su dali svoje živote u otadžbinskim ratovima kako njihova imena ne bi bila zaboravljena.

„Za nas je veoma važno da ova država, napokon pokaže zahvalnost prema svim svojim građanima drugih vera i nacija koji su bili spremni da daju živote za otadžbinu Srbiju, za našu zajedničku državu.

Koliko poštujemo naše srpske žrtve, koliko poštujemo naše ratnike i one koji su poginuli u borbi za otadžbinu, duplo više u državi Srbiji, kada se Dveri budu pitale, će se poštovati građani nesrpske nacionalnosti koji su svoj život dali za Srbiju. To je naša dužnost i obaveza“ – zaključio je Boško Obradović.

Info služba Dveri