Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас је у Конгресном центру у Новом Саду одржана годишња седница Покрајинске организације Српског покрета Двери за Војводину на којој су представљени приоритети политичког деловања Двери у Војводини.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, на почетку свога обраћања делегатима покрајинске организације из свих делова Војводине, поставио је питање где је данас наша Војводина, уочи Савиндана 2020. године, нешто мало више од 100 година од епохалног историјског дела наших предака – присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији.
            „Наша некада богата Војводина, житница Европе и Европа нација у малом, пребогата природним богатствима колико и људима, нацијама, верама, културама, историјом и традицијом – шта је са њом данас?“, запитао се лидер Двери.
             Обрадовић је поручио делегатима да Двери морају имати своју визију и свој план како да вратимо Војводину у руке грађана и локалне самоуправе: „Како да је отмемо од власти која ју је заробила и пљачка је? Како да зауставимо да нам се сва села не испразне и сви људи не оду? Како да је покренемо, како да проради домаћа привреда и пољопривреда, како да заштитимо животну средину, како да обезбедимо здрав ваздух и чисту пијаћу воду, како да паре иду директно из републичког буџета ка локалним самоуправама без посредника у паразитској покрајинској администрацији? То је ваш задатак и желим вам сваки успех у овој борби и даљем раду покрајинске организације Српског покрета Двери у Војводини, на челу са новим председником Радошем Пејовићем“ – закључио је председник Двери.
Председник Покрајинске организације Двери за Војводину, Радош Пејовић, представио је план рада покрајинске организације у будућности: „Узимајући у обзир лош економски положај породица које живе на територији Баната, Срема и Бачке, велике миграције становништа, испражњена села, продају плодне земље странцима и висок степен незапослености, Српски покрет Двери на нивоу Војводине одређује себи нове приоритете: здрава пијаћа вода, изградња Клиничког центра Војводине, породична политика, здрава животна средина, нова расподела буџетских средстава за Покрајину са републичког нивоа… Истовремено, апсолутно стојимо на позицијама одлука Новосадске скупштине из 1918. године којима држава Србија гарантује слободу, равноправност, напредак у сваком правцу несрпским и несловенским народима“ и гарантује им „свако право којим желе да као мањина очувају и развијају своје народно биће“ – закључио је Пејовић.

Инфослужба Двери

[ngg src=“galleries“ ids=“103″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: