Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Saradnja sa Ruskom Federacijom nedovoljna (video)

Osnivač i predsednik pokreta Dveri, Boško Obradović, otkrio je za Sputnjik ko je, po njegovom mišljenju, najuticajniji političar u istoriji Srbije, gde vidi našu zemlju za deset godina, ko je veći patriota — Broz ili Mihajlović — ali i smeta li mu kada ga neki zovu Boškić.

Narodni poslanik koji je ove nedelje bio udarna tema u medijima i na društvenim mrežama zbog unošenja kamena na sednicu Skupštine, objasnio nam je zašto je to uradio i šta je time želeo da postigne.


Na pitanje ko će voziti „migove“ koji su nam stigli iz Rusije, s obzirom na to da se zalagao za vraćanje vojnog roka, vođa Dveri je istakao da je situacija u vojsci Srbije trenutno izuzetno loša.


„Mi, naravno, pozdravljamo svaku vrstu strateške saradnje sa Ruskom Federacijom, ne samo u vojnom nego i u svakom drugom bezbednosnom smislu, političkom, ekonomskom, i ovo je dobra vest za Srbiju, jer je zaista nama potrebno jače vojno naoružanje u vremenu koje dolazi.


Međutim, to nije dovoljno. Pre svega, nije to ni dovoljna saradnja sa Ruskom Federacijom, mislim da ona može da bude mnogo, mnogo veća i bolja, a sa druge strane, naša vojska u ovom trenutku nije na nivou na kom treba da bude.


Zato se i zalažemo za povratak redovnog služenja vojnog roka. Imamo katastrofalnu situaciju u ovom trenutku, da je preko 2.000 profesionalnih vojnika napustilo vojsku Srbije za samo dve godine zbog lošeg materijalnog statusa naših vojnika, i mislim da je to nešto što mora hitno da se menja.


Prosto, vojska Srbije mora da dobije mnogo značajniji status, a mora da bude i mnogo masovnija i opremljenija, i u tom smislu mislim da je red da svaki zdravstveno sposoban i punoletan muškarac u Srbiji redovno služi vojsku“, odgovorio je Obradović za Sputnjik.


 


Izvor: Sputnik



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: