Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Radnici „Koštane“ dolaze na protest 16. septembra

„Nismo stranački opredeljeni, ali ćemo podržati Pokret Dveri i Boška Obradovića koji su izrazili spremnost da nam pomognu da ostvarimo svoja prava i digli svoj glas protiv prodavanja magle od strane aktuelne vlasti“, poručuje Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika nekadašnje „Koštane“.


U razgovoru sa Boškom Obradovićem, liderom Pokreta Dveri, dogovoreno je da poslanički klub te stranke „predloži u Skupštini Srbije rang listu prema dužini čekanja na isplatu, kako bi radnici-poverioci svoja potraživanja naplatili na najpravedniji način“, kaže za Info Vranjske Slađan Ristić.


Ristić dodaje da će radnici ugašene vranjske fabrike obuće 16. septembra protestovati u Beogradu ispred Skupštine Srbije, Vlade i RTS.


Radnici „Koštane“, na ime neisplaćenih plata, potražuju 120 miliona dinara, a pojedinačno između 100.000 i 120.000 dinara.


Lider Pokreta Dveri Boško Obradović, koji je za vikend boravio u Vranju, rekao je da će taj pokret 16. septembra u centru Beograda organizovati protest protiv vlasti, ali i protiv RTS, koji će ujedno biti i bunt protiv Parade ponosa koja je zakazana za 17. septembar.


 


Izvor: Vranjske


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: