Српски Покрет Двери - Лого
Search
Penzioner Mile Delić koji je vratio Vučiću 5.000 din. podržao protest

Pozdravljam moje drage kolege penzionere i koleginice penzionerke, i hoću da ih pozovem da se vidimo 16. u subotu ispred zgrade Vlade u 16 sati, na Protestu protiv diskriminacije penzionera i protiv diskriminatorskog odnosa sredstava informisanja, velikog dela sredstava informisanja prema penzionerima i prema njihovom problemu.


Da Vas podsetim, ja sam onaj buntovni penzioner, koji je predsedniku Vlade, bivšem vratio onih 5.000 dinara, koje je on poslao kao pomoć, ja sam to smatrao milostinjom. Vratio sam to zato jer moj ponos a nadam se ni ponos većine penzionera se ne može izraziti novčanicama, pogotovo kad se tom istom penzioneru očerupa desetostruko veći iznos, e zbog toga mu je vraćeno.


Priprema se, kao čujem i  još neka kao pomoć od 6 000 dinara uskoro to je neka predizborna ujdurma, po mome ali ako se to dogodi spremiće moji kolege i prijatelji penzioneri isto jedan performans na tom planu, već pripremamo pa ako se dogodi bićemo spremni ako ne nikom ništa.


 


Zašto moramo da protestujemo?


Zato, jer boljeg načina i efikasnijeg nema. Događaji, ličnosti se tretiraju u vestima i u novostima, znači samo birane ličnosti, ako je problem penzionera pita se Aleksandar Vulin, koji naravno je dužan penzionerima kao i fond PIO, koji je dužnik dosad priznao da je dužan, nijedan. Neće niko vratiti dug bez suda i bez prisile.


Penzioneri moji dragi, dođite svakako na Protest, a ići ćemo posle i pred RTS-a da kažemo i g. Bujoševiću i g. Nenadu Lj. Stefanoviću da to nije informisanje, da je to zanemarivanje problema i dezinformisanje građanstva.


Posebno bih da apelujem na lepši pol, na drage dame penzionerke a i na one koje nisu da isteraju ili namole te svoje muškarčine, neka izađu na Protest. Protest je najviši oblik izražavanja nezadovoljstva i tako treba da se postupi kad nepravda je postala pravilo ponašanja, Protest je naša dužnost.


Da, želim da pozovem i zaposlene i u javnim službama, u državnim službama a i ove u firmama, jer i oni će jednog dana biti penzioneri. Koliko za sad vidim stav Vlade i svih vlada dosad oni žele da penzionere a i sve ljude koji rade u Srbiji svedu na vrednost od 200 evra, što je zaista sramno.


Dakle, svi ćete biti penzioneri i imajte u vidu da Vas jedino smrt u tome može sprečiti a to ne bi bilo dobro. Dođite Vi na Protest da mi sprečimo smanjenje penzija, da vratimo dostojanstvo penzionerima i da sprečimo rasprodaju imovine fonda PIO, koja je jedna od najvećih imovina u Srbiji, državna, društvena, javna kako god hoćete najveća u Srbiji a hoće vlast da je rasproda u bescenje, verovatno, ovo je moja insinuacija svojim pajtašima i tajkunima.


Dakle, 16.09. u 16 sati ispred Vlade Srbije pa onda juriš na RTS! Hvala lepo!


 


Mile Delić, član Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica




Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: