Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović ispred RTS-a: Bez slobode medija, nema slobodnih izbora

Ovo je važan dan kada smo jedino mi kao opozicija u Srbiji ustali protiv režimskog Pink-a, ustali protiv ove cenzure na RTS-u, ustali proiv Vlade Srbije, ustali protiv predsednika države Aleksandra Vučića, i pokazali da postoji opozicija u Srbiji.


Draga braćo i sestre, poštovani prijatelji, dužan sam da vas obavestim o odgovoru RTS-a na naš zahtev, uredno podnet, pre tačno petnaest dana, potpisan od strane predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, narodnog poslanika i predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj Skupštini RS Boška Obradovića, da ćemo doći u ovu subotu 16. septembra u Beograd i da očekujemo da ćemo biti gosti u Dnevniku 2 RTS-a i da smatramo i da naša strana ima priliku i pravo da se predstavi pred svim građanima Srbije, a ne o nama da govore drugi koji nas samo kleveću i lažu.


I danas smo primljeni vrlo korektno od strane obezbeđenja i ovih ljudi ovde koji rade na ulazu RTS-a ,  onda, na jedan najsramniji mogući način, dežurni urednik Dnevnika 2, kao i glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTS-a nije smeo ni da siđe i da nam oči u oči kaže šta je odgovor na naše pitanje.


Samo je poslao po dežurnom kuriru odgovor, da mi, porodična, tradicionalna i patriotska Srbija ne možemo da gostujemo u Dnevniku 2 RTS-a, zato… a zašto ne možemo da gostujemo u Dnevniku 2 RTS-a, zato što je uživo večeras gost Goran Miletić, lider pederskih organizacija u Srbiji koji treba uživo da govori i najavi sutrašnju gej paradu.


To je najbolja moguća slika onoga zbog čega smo se mi večeras sabrali ispred ovog sramnog javnog medijskog servisa. Njima je preča promocija homoseksualizma, homoseksualni lobi, nametanje našoj deci ideologije homoseksualizma, nego porodična, tradicionalna i patriotska Srbija, koja je danas došla u Beograd da se čuje i njen glas , da se čuje glas opozicije. To je ono što nam je odgovorio menadžment RTS-a.


Draga braćo i sestre, po ko zna koji put pokazali su da ne važi njihova deviza „Vaše pravo da znate sve“. Mi nemamo nikakvo pravo da se čuje istina o onome što se danas stvarno dešava u državi Srbiji na javnom medijskom servisu RTS-u i RTV-u. Oni su PINK 2. Rezervno partijsko režimsko glasilo srpske napredne stranke, koji je i večerašnji Dnevnik 2 započeo lažima Željka Mitrovića i Pink televizije o našem protestu na Dedinju danas ispred zgrade Pink-a.


Zamislite Javni medijski servis koji je spao na te grane da služi jednom kriminalcu i lopovu Željku Mitroviću i da ga brani pred opravdanim pobunama građana Srbije. Šest godina Aleksandar Vučić nije izašao ni na jedan direktan televizijski duel protiv bilo koga iz opozicije. Jedino je taj veliki junak izašao na duel Jeleni Milić i Jeleni Karleuši. To vam je Aleksandar Vučić, najobičnija politička kukavica. Nema više na RTS-u ni jedna politička emisija , ni jedno sučeljavanje između vlasti i opozicije, i zato mi ovde večeras za kraj ovog našeg protesta ponavljamo tri zahteva koje smo pre 15 dana uputili RTS-u:


Pod jedan, tražimo mnogo veću zastupljenost opozicije u Informativnom programu RTS-a, pod dva tražimo mnogo veću prisutnost unutrašnjosti Srbije u programima javnog medijskog servisa, a ne da Beogradska hronika ima mnogo više vremena nego čitav ostatak Srbije koji nikada ne može da dođe i da se čuje njegov glas na RTS-u.


I pod tri, ono što je najvažnije, tražimo da svako veče, posle Dnevnika 2 u toku radne nedelje imamo političku emisiju u kojoj će gostovati predstavnici vlasti i predstavnici opozicije  i sučeliti stavove na ključne, aktuelne, društvene i državne teme. I nećemo odstupiti od ovih naših zahteva.


Poštovani prijatelji, bez slobode medija, nema slobodnih izbora i neće biti fer i poštenih izbora i ubuduće. Ovo je važan dan kada smo jedino mi kao opozicija u Srbiji ustali protiv režimskog Pink-a, ustali protiv ove cenzure na RTS-u, ustali protiv Vlade Srbije, ustali protiv predsednika države Aleksandra Vučića, i pokazali da postoji opozicija u Srbiji.


Hvala vam svima u ime gospodina Milana Stamatovića i mene, kao organizatora, u ime Zdrave Srbije i Srpskog pokreta Dveri, u ime Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i svih naših partnera koji su danas podržali ove proteste u Beogradu, što ste bili sa nama i što ste učestvovali u ovom novom početku i rađanju udružene srpske patriotske opozicije koja tek počinje jednu veliku borbu za smenu vlasti Aleksandra Vučića.


Danas smo udarili u osinje gnezdo. U Pink kao partijsku TV Srpske napredne stranke i RTS kao javni medijski servis koji nam ne dozvoljava da znamo sve. Koji cenzuriše istinu o onome što se danas dešava u Srbiji i koji umesto tradicionalne i porodične Srbije večeras proslavlja homoseksualizam i nameće ovom narodu drugu gej paradu u Srbiji ove godine. To je slika RTS-a, to je slika SNS-a, i ponovo kažem i ponavljam nisu naš problem homoseksualci nego pederi u medijskim i političkim foteljama u Srbiji.


Mislim poštovani prijatelji da možete biti ponosni što ste danas bili ovde na šest sati dugom protestu od Pinka preko Vlade Srbije do RTS-a, centralnim beogradskim ulicama, da pokažemo da se ne plašimo, da pokažemo da postoji opozicija, i da pokažemo i poručimo da ćemo ponovo doći u još većem broju, i da tada niko neće moći da zabrani da gostujemo u Dnevniku 2 RTS-a.


Hvala vam svima ovo je veliki dan za jedan novi nacionalni front, za jedan novi patriotski opozicioni savez.


Hvala što ste bili deo toga. Sa verom u Boga i u srpstvo. Kako radili tako nam i Bog pomogao.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


 




Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: