Српски Покрет Двери - Лого
Search

Драги Пазарци, свиђало се то вама или не, ви живите у Рашком административном округу, а не у некаквом Санџаку.

 

       Српски покрет Двери осуђује екстремистичке повике, са које год стране долазили, на утакмици која се одиграла у Новом Пазару између истоименог фудбалског клуба и Партизана, али наглашава да је срамотно понашање ФСС који реагује искључиво једносмерно према навијачима Партизана, а ћути на вређање, псовке, провокације и величање ратног злочинца Насера Орића од стране навијача Новог Пазара.
 
Наиме, морално је и у складу са духом српског народа осудити навијаче због скандирања пароле „Нож, жица, Сребреница“ јер је то за нас Србе, који припадамо херојском народу, неприхватљиво, али од надлежних институција и ФСС тражимо да исто тако осуди и реагује на провокације радикалних екстремних навијача Новог Пазара. Пароле попут „Жута кућа, Насер Орић, Ово је Босна, Ово је Санџак, Косово је сусед Србије“ и остале, не само да не доприносе миру на овим просторима већ могу бити окидач и за много озбиљније етничке сукобе.
 
У свакој нормалној и уређеној земљи, у којој се подразумева да грађани поштују своју државу, ма како се она звала, овакве провокације домаћих навијача резултирале би искључивањем клуба из лиге.
 
Српски покрет Двери тражи најстрожије казне за клуб из Новог Пазара тако што би наставак првенства играли без навијача уз одређивање максималне новчане казне, а све због тога што ово није први пут да се отворено, у овом граду, на спортским манифестацијама пласирају антидржавне идеје и скандирају најпогрдније и најувредљивије пароле на рачун српског народа, наравно уз истицање неизбежних турских застава. Поставља се питање шта је циљ и шта се тиме жели постићи, да ли наши суграђани призивају окупатора који је на овим просторима пет векова тлачио народ или су у питању појединачни ексцеси који се некако по правилу увек распламсају баш на догађајима овог типа.
 
Такође, Српски покрет Двери од надлежних инстутуција тражи одговор и на то да ли је Нови Пазар држава у држави па за њихове клубове не важе иста правила као за клубове који долазе из остатка Србије, уз апел да не држе затворене очи пред овим дешавањима и посегну за законским овлашћењима изрицања најтежих дисциплинских мера за ФК Нови Пазар и њихове навијаче.
 
ФК Нови Пазар мора да зна, да ако жели да се такмичи у српским такмичењима мора да игра без (овакве) публике, а држава Србија мора да реагује много одлучније него сада јер овако млаке реакције државних институција, али и свих странака власти и опозиције на овако бруталне антидржавне провокације навијача Новог Пазара, дају крила екстремистима да наставе са очигледно циљаним изазивањем немира на овом подручју.
 
На крају, ми из Српског покрета Двери позивамо све српске навијаче да са великим опрезом формулишу пароле за скандирање на спортским манифестацијама како не бисмо непромишљеним изјавама брукали наше витешке претке и учествовали у покушајима других да се од спортских борилишта праве полигони за шовинистичке и сецесионистичке испаде, поготово што смо деведесетих година имали прилике да видимо какве последице то са собом носи.

[ngg src=“galleries“ ids=“451″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

 Скандирање Насеру Орићу од стране навијача ФК Нови Пазар: 

 

 

Борко Пушкић

Председник Извршног одбора Двери
Бивши кадетски репрезентативац Србије у фудбалу

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: