Српски Покрет Двери - Лого
Search

На питање шта ће бити дан после бојкота коначно имамо одговор – биће нови талас корона вируса. Само у једној болници у Новом Пазару оболело је 60 здравствених радника. Они нису могли постати заражени у једном дану после избора. Очито је да је власт крила резултате тестирања и глумила да је све у реду како би ови здравствено небезбедни избори били ипак одржани. Власт је себи дозволила и да лажира информације не само о броју новозаражених већ и о броју умрлих, и све то уз срамно ћутање лекара из Кризног штаба. Ако су лажирали смртност од заразе – шта су онда тек радили на лажним изборима у недељу?


           Излазност на лажним изборима у Србији није била већа од 42%, док у Београду и другим већим градовима попут Чачка није прешла 35%. Све преко тога су убачени бирачки листићи у последњих неколико сати док су бирачка места била потпуно празна и када је власт схватила да је бојкот успео. Такав случај је и у Чачку, где је до 16 часова гласало само 27% бирача, да би онда у последња четири сата напрасно изашло још 18% бирача, што је 4,5% по сату. Ово је апсолутно немогуће ни на изборима на којима сви учествују, а камоли на овим које је бојкотовала комплетна опозиција у нашем граду и у којима је власт све своје бираче извела још пре подне. Ко је онда могао да изађе и гласа у овако великом броју у последњим сатима? Овакав изборни криминал и лажирање излазности не би било могуће без лажне опозиције која је учествовала на изборима и чији чланови бирачких одбора су дозволили ову изборну крађу. Заузврат, добили су од власти подршку да сви пређу цензус и нађу се у лажној новој градској скупштини у Чачку.
           
За то време док беспрекорно сарађује са лажном опозицијом, власт политички прогони праву опозицију. Преко 10 грађана Чачка, међу којима и неколико бивших одборника Српског покрета Двери, добили су прекршајне пријаве због учешћа на протесту против власти за време полицијског часа. Уз 15 прекршајних пријава које су чланови Двери добили након протеста испред Народне скупштине у Београду, као и истраге која се води против нас четворице у Тужилаштву, то вам јасно говори кога власт доживљава као најозбиљнију опозицију и како се обрачунава са нама. 
Овакво недемократско стање у Србији, где ни на једном нивоу државе, од републичког преко покрајинског до локалног, у парламентима нема опозиције, апсолутно је неодрживо. Једино решење за ову политичку кризу су нови избори на свим нивоима, али по новим правилима која би обезбедила да ти избори буду слободни и поштени. То може омогућити само прелазна техничка влада која би ослободила медије и спречила функционерску кампању власти, а онда за девет месеци припремила праве демократске изборе. И то је одговор на питање шта после бојкота – нови избори на којима ће пасти власт која је жртвовала здравље грађана зарад одржавања недемократских и противуставних избора који су означили крај вишестраначке демократије у Србији.
 

 

 
Бошко Обрадовић
Председник Двери
 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: