Српски Покрет Двери - Лого
Search

Поједини посланици ЕП се наљутили када је одбијено оно што су понудили.

       “Заболело је европарлементарце када сам рекао да је постигнут договор између њих и власти. Рекао сам истину, рекао сам да нису са нама разговарали, да су споразум постигли са влашћу. Оставили су да све те услове спроведе власт, која ништа није урадила на изборним условима. Фалкенштајн је напустио састанак када сам то рекао, док је Тања Фајон расписала паузу и рекла да морамо да се уозбиљимо”, изнео је детаље са састанка Обрадовић

Затим је додао да се мора узети у обзир и мало самокритике.

“Да ми имамо 50.000 људи испред Парламента, другачије бисмо преговарали. Али их немамо. Нисмо задржали више од 50.000 људи са протеста испред Скупштине, Вучић би онда другачије преговарао. Пропустили смо неке прилике, неко је угасио Савез за Србију. То је била највећа опозициона групација, она је изнела бојкот избора. Бићемо још 10 дана стрпљиви, а ако не буде неких реакција, Двери ће наставити својим путем”, рекао је Обрадовић.

„Ако нема протеста, годину дана никаквог јединства опозиције – шта је алтернатива? Бојкот, па да дамо (председнику Србије Александру) Вучићу још четири године власти?“, навео је Обрадовић.

Додао је и да као решење види две опције – или ћете сутра позвати грађане на улицу или ћете ићи на изборе.

„Шта је трећа опција? Не могу више да чекам дијагонстику ни опозиције ни европарламентараца”, рекао је он и упитао:

“Да ли можемо да нађемо новог Коштуницу, ако тога нема онда ћемо ми да доносимо самосталне одлуке јер су избори за шест месеци”, рекао је Обрадовић.

 
Извор: Нова.рс
Извор фотографије: Иван Динић/Нова С

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: