Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Car Nikolaj || je zaslužio našu zahvalnost

Narodni poslanici PG Dveri, Boško Obradović, Ivan Kostić, Zoran Radojičić i Miladin Ševarlić prisustvovali su liturgiji, a zatim i litiji povodom stogodišnjice mučeničke smrti ruskog svetog cara Nikolaja || Romanova i njegove porodice.

Posle liturgije, litija je krenula u 11 časova od Ruske crkve na Tašmajdanu do spomenika caru Nikolaju u ulici Kralja Milana, gde je besedu održala Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej. Ovom litijom srpski narod je želeo da se oduži caru Nikolaju, koji je u najteže doba za Srbiju ostao uz nju.



Nakon litije, narodni poslanik Boško Obradović je održao konferenciju za medije u Narodnoj Skupštini povodom obeležavanja stogodišnjice stradanja carske porodice. On je tom prilikom istakao da bi ovako važan čin davanja zahvalnosti ruskom caru za ono što je uradio za naš narod trebalo podići na još viši nivo.

„Ovom činu je trebalo da prisustvuje svih 250 narodnih poslanika, jer je malo ko u istoriji pomogao srpskom narodu kao što je to uradio car Nikolaj. Nadam se da je ovo samo početak obeležavanja ovog tragičnog datuma i da će to svake godine nastaviti da bude praksa.“ – kaže Obradović. 



Obradović je naglasio da su i za vreme cara Nikolaja i sada interesi Srbije i Rusije bili slični i da Srbija to treba da iskoristi, a ne da odbaci. Obradović je podsetio na poziv koji je uputio srpskom državnom vrhu da pozove rusku vojnu misiju u Srbiju, koja bi uspostavila ravnotežu u geopolitičkim odnosima i poboljšala pregovaračku poziciju Srbije u nastupajućem periodu, a zatim se povukla onog trenutka kada bi se povukla i NATO vojna misija sa Kosmeta. 



Info služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: