Boško Obradović: Da li je Vlada Srbije u stvari obična kancelarija predsednika?

„Na osnovu kojih ovlašćenja predsednik vodi tajne pregovore o sudbini KiM i kada je ovde u Skupštini predstavio svoju platformu?“ – pitao je Obradović.

On je dodao da bi bilo dobro da mu stručne službe dostave informaciju da li je predsednik Srbije odgovorio i na jedno poslaničko pitanje koje je postavila poslanička grupa Dveri ili neka druga opoziciona poslanička grupa, uz napomenu da to pokazuje koliko predsednik poštuje Skupštinu. Obradović je pitao i zašto već mesec dana ne može da dobije odgovor zašto naš državni vrh ne pozove rusku vojnu misiju u Srbiju kao garant bezbednosti građana Srbije.

„Da li je ovakvo ponašanje državnog vrha dokaz da nas u narednih nekoliko meseci očekuje potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma i jasan pokazatelj da na čelu države imamo ucenjenog čoveka, koji je još 2012. godine, zbog dolaska na vlast, obećao da će pristati na nezavisno Kosovo?“ – pitao je predsednik Dveri.

Informativna služba Dveri