Српски Покрет Двери - Лого
Search

Још увек нисам добио потврду из Министарства за мањинска и људска права и друштвени дијалог или РТС да ће ове недеље почети дијалог између заговорника и противника доношења три нова закона која је предложила Гордана Чомић.

        Наиме, на предлог надлежног министра да бирамо место и време за отварање дијалога на ову тему, ја сам изабрао јавни медијски сервис и емисију „Упитник“ или „Четвртком у 9“ ове недеље. Уколико данас не добијем потврду о којој од ове две емисије се ради, могу само да закључим да је министар Гордана Чомић још једном отворено слагала комплетну јавност и да је њена идеја заправо да ови нови закони буду на силу наметнути без озбиљне јавне расправе. Ови закони представљају симбиозу бивше и садашње власти оличену у Гордани Чомић у Влади СНС и никада нису били део предизборног програма владајуће странке. Минимум демократског решења би била јавна расправа на свим телевизијама са националном фреквенцијом, као и референдум на коме би се грађани изјаснили шта желе или не желе. 
 
Исто се односи и све друге најважније политичке теме. Не видимо зашто, док се стално одлаже почетак дијалога између власти и опозиције, РТС не би одмах омогућио да се чује глас опозиције у свим информативним програмима, кад је то суштина свих захтева за слободне и поштене изборе? Или је и тај дијалог као и онај предлог министра и њено министарство само једна обична фарса?   

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: