Српски Покрет Двери - Лого
Search

Владајућој коалицији СНС и СПС испуњавање обећања никада није била јача страна у политици.

        Управо су ове две владајуће странке познате по бројним кршењима предизборних обећања. Зато нисмо имали поверења ни у Дачићево обећање као председавајућег међустраначког дијалога у Народној скупштини о побошљшању изборних услова да ће дијалог бити завршен а споразум примењен најмање шест месеци пре избора. Упркос бројним јавним обећањима да ће то бити тако, рок је пробијен и нема никаквих најава када ће овај други колосек дијалога уопште бити настављен а камоли завршен. Очито је да су предсдтавници власти задовољни поклоном који су добили од европарламентараца са којима су испреговарали све што им је требало и који су им поново дали подршку да избори у Србији не буду поштени и слободни. Остала је тајна шта су европарламентарци добили заузврат: лични кеш, неку нову распродају у Србији, неку деоницу ауто пута или неке нове субвенције за њихове стране фирме које овде послују. 
 
Међустраначки дијалог у Народној скупштини био је много озбиљнији него овај уз помоћ делегације Европског парламента. Можда је то још један разлог зашто је закочен, јер су договорени неки веома конкретни помаци у изборном процесу, попут сређивања Јединственог бирачког списка, боље контроле избора у РИК-у, више финансија за изборне учеснике, али се стало код две најважније теме о којима је на крају требало да се разговара са председником СНС, а то је стање у медијима и Надзорни одбор за примену споразума и контролу комплетног предизборног процеса. Ивица Дачић је прекршио још једно јавно дато обећање да ће свих седам великих медија који су били на састанку Радне групе у Народној скупштини (РТС, РТВ, ТВ ХЕПИ, ТВ Б92, ТВ ПРВА, Вечерње новости и Политика) до 1. октобра доставити своје медија планове у овом периоду од шест месеци до избора, што још увек нико од њих није учинио. То су већ два крупна прекршена јавна обећања од стране председавајућег међустраначког дијалога, која озбиљно доводе у питање даљи смисао овог дијалога.
 
Српски покрет Двери свакако неће чекати епилог овог дијалога већ смо кренули у припреме за изборе из простог разлога што власт ово ради намерно како би остало што мање времена опозицији за изборне припреме.
 

Бошко Обрадовић

Председник Двери
Фото: europa.rs

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: