Српски Покрет Двери - Лого
Search

На дневном реду данашњег заседања Народне скупштине налазе се два антиуставна, антихришћанска и антипородична закона – о родној равноправности и изменама и допунама закона о забрани дискриминације.

        Ако први буде усвојен то ће значити да наша деца рођењем нису ни мушко ни женско већ да ће се тек током живота опредељивати шта су и да ће мењање пола постати уобичајена друштвена конструкција и играрија коју ће држава морати да поштује. Ако се усвоје измене и допуне другог закона то ће значити да ће свако ко се против овог социјалног инжењеринга побуни бити судски кажњен. То у пракси значи увођење вербалног деликта и прогон свакога ко јавно искаже критички став против тоталитарних идеологија хомосексуализма и родне равноправности које се намећу нашем друштву мимо воље већине грађана Србије. Ово се посебно односи на свештена лица којима ће бити забрањено да проповедају верска учења ван богомоља.

Упркос томе што је републички секретаријат за законодавство 2018. године ставио до знања Влади Србије да је предлог закона о родној равноправности неуставан јер наш Устав не познаје категорију рода – Ана Брнабић, Зорана Михајловић и Гордана Чомић у име СНС поново гурају овај закон у скупштинску процедуру, овога пута уз срамно ћутање републичког секретаријата за законодавство. Још је скандалознија јучерашња подршка скупштинског одбора за уставна питања и законодавство овим антиуставним законима. Колико је ово све синхронизована акција на највишем државном нивоу говори јавности непознати податак да су и пре доношења новог закона на основу препорука Повереника за заштиту равноправности већ извршене измене Закона о матичној књизи које омогућавају унос података о тзв. родној промени у регистар.

На овај начин владајућа већина спрема државни удар на породицу довођењем у питање полног идентитета који се стиче рођењем и отвара правни простор да се полни идентитет мења током живота у измишљени, друштвено конструисани и непостојећи антиуставни термин рода, што у пракси значи да неко пре подне може да се осећа као мушко, поподне као женско, а увече као међупол и да сви државни органи и јавност то морају да поштују или ће бити строго кажњени. Лудило, зар не?

Изјаву председника СНС Александра Вучића да неће потписати закон о истополним заједницама јер је антиуставан – тумачим као скретање пажње јавности са ова два много гора закона, о којима председник државе није рекао ни реч а подједнако су антиуставни. Јасно је да ове законе гура СНС под притиском западних амбасада и невладиних лобија а на директну штету породичне и традиционалне Србије која је већина у овој држави. СНС никада ове законе није кандидовала у свом предизборном програму, о њима грађани нису имали прилику да се изјасне на референдуму и они морају бити повучени из скупштинске процедуре јер су антиуставни, антихришћански и антипородични. Уколико владајућа скупштинска већина изабере кршење Устава и државни удар на породицу то ће бити јасан знак да су спремни на све зарад испуњавања налога из иностранства и очувања власти по сваку цену и без обзира на друштвене последице.

 

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: