Приликом прошлогодишње посете Прешеву и обиласка цркве Светог Великомученика Димитрија, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, прихватио да буде домаћин храмовне славе за 2019. годину.

Јутрос у препуној цркви, Светој Литургији поред верујућег народа и домаћина славе, председника Обрадовића, присуствовала је и делегација Двери коју су чинили: члан председништва, Маја Митић, председник Извршног одбора, Борко Пушкић, чланови Извршног одбора Марко Антанасијевић и Александар Новаковић и члан ГО Милан Михајловић. Након свете службе уследила је свечана Литија око цркве а потом ломљење славског колача са домаћином за идућу годину. На крају је уприличена трпеза љубави за све присутне вернике.
Председник Обрадовић обратио се присутнима, честитао славу и том приликом истакао: „Имам велику част да будем домаћин црквене славе у Прешеву. Срамотно је колико је заборављен југ Србије а посебно Прешево и Бујановац. Овде годинама није дошао нико из власти, државног апарата, па чак ни из Координационог тела за ову област да вас посети. Држава Србија мора максимално да пружи помоћ Србима у Прешеву како би опстали на својим огњиштима.“

Инфо служба Двери

[ngg src=“galleries“ ids=“23″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]