Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери је нека врста надзорног органа и контролора не само власти већ и опозиције која би да поново буде власт

     То што опозиција треба да се држи заједно и направи јединствени опозициони фронт против актуелне власти – не значи да се између себе не разликујемо и да не треба да се разликујемо. Као што нисмо сви исти са онима на власти, тако нисмо сви исти ни у опозицији. То је ваљда нормално и чини основни смисао демократије и вишестраначја.

То што је неко раније био на власти, а сад је у опозицији, не значи да не може поново доћи на власт (ако се није огрешио о закон), али не значи ни да може за све да се пита као што је то било у време бившег режима. Промена власти значи и промену система, а промена система тражи смену политичких генерација и нове људе. Ту долазимо до поенте дисидентског статуса Српског покрета Двери у оквиру садашње опозиције и одговора зашто нисмо ушли у Уједињену опозицију Србије (УОС). Наиме, није контрола потребна само властима већ и опозицији.

Српски покрет Двери је нека врста надзорног органа и контролора не само власти већ и опозиције која би да поново буде власт. И њих неко треба да контролише јер смена ове власти не сме да значи повратак на старо пре ове власти. То је можда и најважнија улога Двери у српској политици: са једне стране, раскринкавање и смена лажних патриота на власти, а са друге стране утицај да будућа власт не буде анационална. Ми смо ДРУГАЧИЈИ и од власти и од остатка опозиције, и то се види на примеру следећих 12 теза:

  1. НИСМО БИЛИ НА ВЛАСТИ И НИСМО СЕ ПРОДАЛИ САДАШЊОЈ
  2. НИСМО БИЛИ ДЕО ДС И БИВШЕГ РЕЖИМА
  3. НИСМО САМО БЕОГРАДСКА СТРАНКА
  4. МИ СМО ДЕСНО ОД ДРУГИХ
  5. МИ СМО ЕВРОСКЕПТИЦИ
  6. МИ СМО ГРАЂАНСКЕ ПАТРИОТЕ И ХРИШЋАНСКЕ ДЕМОКРАТЕ
  7. МИ СМО ЗА АКЦИЈУ А НЕ ЗА ТВИТОВАЊЕ
  8. МИ СМО ЗА АКЦИЈУ ОДМАХ А НЕ ЗА ДВЕ ГОДИНЕ
  9. МИ НИСМО САМО ЛИДЕР=СТРАНКА, ВЕЋ ПОКРЕТ
  10. ДОСЛЕДНО И УПОРНО ДРЖИМО СТАВОВЕ БЕЗ ПРОМЕНЕ
  11. МИ СТАЛНО КРЕИРАМО НОВЕ ПОЛИТИЧКЕ ИДЕЈЕ
  12. МИ СМО АНТИСИСТЕМСКА АЛТЕРНАТИВА И ГАРАНТ ДА НЕЋЕ СВЕ ОСТАТИ ИСТО ПОСЛЕ ПАДА АКТУЕЛНЕ ВЛАСТИ.

Српски покрет Двери нема проблем техничке сарадње са другима у опозицији ако не шурују са криминалном и недемократском влашћу. Али, има проблем са будућом влашћу која би мислила да Србија може да се води на антинационалним, антипородичним и антихришћанским основама. Нова власт мора да има једну суверенистичку, патриотску и традиционалистичку компоненту у себи која неће дозволити да курс будуће Владе буде анационалан, и у томе видим суштинску улогу Двери.

Сви они којима је стало до очувања Косова и Метохије у саставу Србије, Републике Српске, Српске Крајине, одбране светиња и Срба у Црној Гори, који држе до Цркве и православног погледа на свет, који гаје антикомунистичка, монархистичкa, равногорска и русофилска историјска (о)сећања, који су за Европу нација и за заштиту породичних и традиционалних вредности, који су против присилне вакцинације, који не желе да Србија постане највећи мигрантски центар на Балкану, који се противе ГМО и изградњи мини-хидроелектрана које наше реке затварају у цеви, који су за домаћи економски интерес а не субвенционисање страних фирми, који су за повратак редовног служења војног рока, који не прихватају наметнуту лаж да су Срби криви за све ратове у бившој Југославији и са гнушањем одбацују измишљену кривицу да смо геноцидан народ, који се противе укидању приватности и тоталитарној контроли над становништвом, чиповању личних докумената и људи, централизованим базама личних података и надзору грађана камерама са идентификацијом лица, који се противе ријалити шоуима и систематској дебилизацији наше нације – у Српском покрету Двери имају свог политичког заступника и заштитника.

Али, поштовани истомишљеници, пријатељи и саборци, да би Српски покрет Двери успео у овој борби за заштиту наших националних и државних интереса, као и традиционалних вредности, морамо заједничким снагама ојачати нашу политичку организацију која треба све да нас заступа. Зато сте сви добро дошли да се укључите и да коначно добијемо једну велику и снажну националну политичку организацију која ће заступати и бранити наше политичке ставове. То другачије не може да успе. То можемо само заједно – како би наша национална идеја била прихваћена и утицајна.

Видео изјаву Бошка Обрадовића за „Србин инфо“ можете погледати овде:

 

 

Аутор је председник Српског покрета Двери

Извор: Стање ствари

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: