Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник Двери је заједно са члановима Председништва и симпатизерима одржао конференцију испред амбасаде Црне Горе и поручио да је Закон о слободи вероисповести у Црној Гори скандалозан.

     „Упркос противљењу већине грађана који су синоћ буквално паралисали ову земљу, у црногорској скупштини је синоћ у сред ноћи донет овај неокумунистички закон којим се директно удара на Српску православну цркву.“ – рекао је Обрадовић.

Он је подсетио да СПЦ на тим просторима постоји вековима и да је старија од државе Црне Горе и никако Црна Гора не може да има везе са имовином СПЦ.

„Јасно је да је ово крајњи покушај урушавања идентитета српског народа у Црној Гори. Сетимо се удара на српски језик, притисака и дискриминације Срба“ – истиче Обрадовић.

     Обрадовић је осудио пребијање викарног епископа Методија, окупљеног народа на барикадама и колега опозиционих посланика из парламента Црне Горе и позвао власт у Црној Гори да повуче закон.

Лидер Двери се осврнуо и на скандалозно ћутање државнох врха Србије на дешавања у Црној Гори. „Александар Вучић је дужник Мила Ђукановића, он га је увео у свет криминалног миљеа и страних обавештајних служби“ – рекао је он.

Позивамо грађане да дођу у 18 часова на протест испред амбасаде Црне Горе који организују студенти Правног факултета.

 

                       

 

[ngg src=“galleries“ ids=“84″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: