Ових дана су се намножили бројни страни удари на Србију.

Од резолуције о Сребреници у црногорском парламенту, преко притисака Запада да признамо лажну државу Косово до најновије, опроштајне одлуке међународног колонијалног управника Валентина Инцка у БиХ о кажњавању свакога ко негира да се у Сребреници десио геноцид. Тужилаштво БиХ је већ формирало тим који ће да се бави вербалним деликтом по овом питању, али би најпре морали да казне чланове међународне комисије која је прецизно утврдила да се у Сребреници није десио геноцид. Нико ко себе сматра Србином неће престати да износи истину о сребреничкој лажи и да поставља питање када ће међународна заједница да призна и осуди вишеструки геноцид над Србима у 20. веку. То прво мора да уради Народна скупштина Републике Србије, што је посланичка група Двери предложила још пре пет година.

Истовремено, на унутрашњем плану имамо реизбор Загорке Доловац за републичког јавног тужиоца по трећи пут, што најбоље говори како се власти мењају, али корумпирани правосудни систем остаје исти. Посебно забрињава умешаност врха полиције и Владе у стварању монструозног криминалног клана Вељка Беливука, који није постојао пре него што је СНС дошла на власт. Да ли ће Загорка Доловац испитати све оне из врха власти који се доводе у везу са Беливуком, од министра одбране Небојше Стефановића, чије искључење из СНС тражи 160 локалних одбора владајуће странке, до генералног секретара Владе Србије Новака Недића, који се дружио са Беливуком и његовом екипом. Зашто још увек није ухапшена Дијана Хркаловић, која је била главни експонент мафије у врху МУП-а? Да ли је тачно да је Беливук члан СНС и каква је природа његових односа са врхом власти?

Док смо као држава под разним притисцима споља и у канџама мафије изнутра, наша животна средина је све више угрожена. Највећа еколошка бомба је долазак по злу чувеног РИО ТИНТА и сличних компанија које доносе прљаве технологије у Србију, а ево стигли су и овде до Рашке области. Стране компаније које су финансиране нашим парама из буџета, стране банке, страни трговински ланци, страни издавачи наших уџбеника – само су неки од страних монопола који нас претварају у колонију и земљу у којој ћемо сви радити као јефтина радна снага код страног газде. Донедавно смо бар имали здраву воду, ваздух, земљу и храну, а сада је и то угрожено. Време је за зелени патриотизам и заштиту еколошке безбедности Србије од стране експлоатације која уништава нашу животну средину. Еколошки патриотизам је једна од најважнијих политика у 21. веку.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: