Српски Покрет Двери - Лого
Search

Сви званични, а посебно незванични подаци говоре да се Србија налази у новом таласу пандемије. Свакога дана бележимо више десетина новозаражених, што испада више него на почетку ширења нове заразне болести када је због тога уведено ванредно стање.

     Данас се, упркос ризику по здравље становништва, дозвољава публика на стадионима, весеља са великим бројем гостију, ђачке екскурзије, а наше границе отворене су за улазак из других држава без икакве контроле. Међутим, највећи изазов је тек пред нама, а то су избори 21. јуна на свим нивоима, који ће бити највеће легло ширења заразе до сада. Власт очито жели да на силу организује изборе упркос свим овим упозорењима, јер је за њих одржавање недемократских избора и наставак диктатуре важнији од здравља грађана.
 
Посебан разлог зашто избори 21. јуна треба да буду отказани јесте што су противуставни, и Уставни суд би требало да их поништи. Сви разлози за прекидање оваквог изборног процеса су ту: ови избори нити су по Уставу, нити су демократски, нити су здравствено безбедни. Предлажем да након поништавања и одлагања ових избора од стране Уставног суда Србије, власт и опозиција коначно седну за преговарачки сто и да се заједнички договори нови термин избора, као и услови да ти избори буду заиста слободни и поштени. Посебан проблем је што је 3. јуна истекао мандат и Народној скупштини и Влади Србије и што се налазимо у једном правном вакууму који може да се превазиђе једино доношењем специјалног закона који би подржале све политичке опције у Народној скупштини, а којим би избори били померени за други термин крајем године. Уколико представници владајућег режима то не прихвате – то ће значити да су спремни да жртвују здравље свих нас и да отворено крше Устав зарад голог опстанка на власти. што ће резултирати уласком у још већу политичко-уставну кризу у Србији.  

 

Бошко Обрадовић
Народни посланик
Председник Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: