Српски Покрет Двери - Лого
Search

На дан расписивања избора на свим нивоима у Србији пред Прекршајним судом у Београду наставља се поступак против народног посланика и председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића због организације „Слободне зоне“ испред Председништва Србије одржане 4. маја прошле године. Овим поводом Бошко Обрадовић је изјавио следеће: „Ово је најбољи пример у каквим условима започиње овај лажни изборни процес у Србији. Какви су то слободни и поштени избори у којима се на дан расписивања избора суди једном од опозиционих лидера због организације протеста против власти?

     Истовремено, режимски медији траже моје хапшење и кривично гоњење због позивања војске и полиције да заштите наше државне границе као што су то учиниле све друге државе на балканској рути усред новог таласа мигрантске кризе. Иако нема функционера власти који ме није медијски напао, нико из режимских медија не даје прилику да се чује и друга страна. Невероватно је али истинито да се избори у Србији одржавају у тоталном медијском мраку, где ни на једној телевизији са националном фреквенцијом није могуће разговарати нити о једној актуелној теми: стању у Црној Гори, преговорима о КиМ, министарским аферама, мигрантској кризи, загађењу ваздуха, продаји Комерцијалне банке…

Српски покрет Двери има идентичну политику према мигрантској кризи као четири чланице ЕУ: Мађарска, Пољска, Словачка и Чешка, а то је строга контрола државних граница и забрана противзаконитог уласка илегалних миграната. Ако је то дозвољено њима у срцу Европе – зашто то не би била и наша политика, јер спадамо у најугроженије земље на мигрантској рути? Посебан је проблем што су све друге суседне државе затвориле своје границе и мигранти више не могу напред ка својим жељеним дестинацијама у западној Европи, нити назад у земље свог порекла.

Ако нисмо решили проблеме наших избеглица и социјално угрожених грађана, ако наша деца свакодневно одлазе у иностранство – како да решимо мигрантску кризу? Ми нисмо Немачка и не можемо нити да асимилујемо нити да финансијски издржимо тај терет, а да не говоримо о безбедносним ризицима. Наша обавеза је да прво зауставимо одлазак наше деце у иностранство и помогнемо наше грађане који су социјално угрожени, док државне границе треба заштити од кријумчарења људи  и илегалних миграната као што то чине све друге земље у окружењу – и ништа више и ништа мање од тога“, закључио је Обрадовић.

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: