Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ако Вучић није способан да одбрани народ на КиМ нека поднесе оставку

       Јучерашња заједничка слика државног врха у касарни у Рашки најбоље показује пропаст актуелне власти. Министар одбране Небојша Стефановић седи поред министра полиције Александра Вулина који га је оптужио да је уз помоћ страних обавештајних служби прислушкивао и планирао убиство председника Србије Александра Вучића који седи између њих. Како ће Вучић да брани Косово са Стефановићем који хоће његову ликвидацију? Како се може очекивати да овај тим одбрани Косово и Метохију у саставу Србије? Министар одбране са лажном факултетском дипломом и плагираним докторатом, умешан у више афера криминала и корупције а пре свега трговину оружјем? Министар полиције који није редовно служио војни рок и не може да докаже порекло своје имовине, али има радни стаж на највећој плантажи марихуане у Европи? Председник државе који је изабрао такву двојицу компромитованих политичара за своја два најближа сарадника на две најважније државне функције у области безбедности?

Посебно је карактеристично јучерашње Вучићево „прање руку” од Бриселског споразума за који сада тврди да га није потписао. Да ли је то признање свега онога што је Српски покрет Двери говорио од потписивања овог антиуставног споразума 2013. године – да је он штетан и погубан по српске националне и државне интересе на Косову и Метохији? Ко ће сада за то да одговара?

Једино решење за актуелну кризу на КиМ је повратак теме Косова и Метохије у СБ УН, где имамо савезнике у Русији и Кини, и потпуна примена Резолуције 12 44 СБ УН која предвиђа повратак до 1000 припадника српског државног особља на територију АП КиМ. Такође, позивам председника Народне скупштине Републике Србије Ивицу Дачића да распише локалне изборе у четири општине на северу КиМ и тако врати надлежности државе Србије које су предате Бриселским споразумом који је потписао управо Ивица Дачић као тадашњи председник Владе Србије, а Вучић га се сада одриче иако је тада преговарао и све договарао заједно са Дачићем у Бриселу.

Користим се такође приликом и да позовем грађане Србије на КиМ да не слушају позиве СНС и да не излазе на албанске изборе у оквиру лажне државе Косово и тако признају сепаратистичке институције, а Српску листу да напусти сепаратистичку скупштину и владу која шаље РОСУ да пуца на Србе на северу КиМ. Политика актуелне власти према КиМ је крахирала и мора да се мења, а ако Вучићева власт није способна да одбрани народ на КиМ треба да поднесе оставку.
 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: