Српски Покрет Двери - Лого
Search

Отпуштање петорице припадника Жандармерије у Нишу због инцидента са братом председника СНС Александра Вучића и његовим противзаконитим обезбеђењем из 2014. – слика је и прилика ове власти. У Министарству унутрашњих послова напредују фалсификатори јавних исправа, купци диплома и плагијатори доктората, попут самог министра Небојше Стефановића или насилници без икаквог полицијског знања и искуства попут његовог кума Горана Папића, док часни официри добијају отказе. Ново правило МУП-а Србије гласи: Лопови и криминалци напред у Полицији – часни професионалци стој! 

   Најбољи пример је Златко Гигић, два пута рањавани ратни ветеран, добитник ордена за заслуге у одбрани и безбедности и више признања и награда за заслуге у полицијском раду, који је добио отказ као недостојан за даље вршење дужности само зато што је стао на пут бахатом брату председника државе и брату министра финансија који су са својим противзаконитим војним обезбеђењем хтели на силу да прођу тамо где је било забрањено од стране Полиције. То је слика Србије: они на власти, њихова браћа и кумови, њихови очеви, баве се криминалом и корупцијом, раде шта хоће, бахате се и мангупирају, а они који им стану на пут штитећи закон и Устав ове државе бивају кажњени и протерани из МУП-а. Криминални кругови завладали су Кабинетом Министра полиције и Дирекцијом Полиције, док преко 90% часних официра и озбиљних професионалаца у МУП-у трпи њихову власт и тортуру. Петорица породичних људи остали су без посла после више од 20 година полицијске каријере без мрље и нису једини које ова власт отпушта сада већ на дневном нивоу ако нису довољно послушни или се усуде да постану узбуњивачи и проговоре истину о криминалу и корупцији у врху власти. Време ове власти пролази, сви који крше закон мораће да одговарају, а време часних професионалаца у МУП-у тек долази и они ће се ускоро много више питати и одлучивати у Полицији. Ја сам спреман да им то гарантујем. Очистићемо Полицију од криминалаца и пружити пуну подршку правим професионалцима да раде свој посао и да онда заједничким снагама очистимо Србију од криминала и корупције. То је најважнији задатак у политичким променама које долазе.

 

Отпуштени жандарм Златко Гигић

    До дана 21.02.2020. сам био припадник Жандармерије Министарства унутрашњих послова. Пре свега, решење о отказу каже да сам недостојан униформе, недостојан рада у МУП-у. Желео бих да јавности покажем и извештај Стационарне установе након рањавања 1999. године и тада сам био достојан рада и ратовања за Републику Србију. Такође, указом председника Савезне Републике Југославије из 2001. године сам, као један од најмлађих припадника МУП-а у историји, одликован. И тада сам био достојан службовања у МУП-у. Само годину дана након овог одликовања, поводом Дана Министарства унутрашњих послова, додељена ми је награда министра полиције за изузетно постигнуте резултате у извршавању безбедносних задата и значајног доприноса у остварењу безбедности Републике Србије и њених грађана, као и златник „Јаков Ненадовић“. Као такав, увек сам извршавао задатке у складу са законом и никако другачије и тако сам и тог дана дошао у Београд по наредби команде Жандармерије извршавао задатке, након пет и по година постајем недостојан вршења послова у полицији. И то само због једног Правилника који није формулисан и који није законит, у смислу да не регулише радно-правни статус припадника МУП-а. Ја сам и у тих последњих пет и по година био активан, радио на терену, што могу потврдити чак и генерали са којима сам био у контакту у потрази за вишеструким повратником Нинославом, познатим као „Малчански берберин“. До последњег дана, дакле до 21. фебруара, био сам радно ангажован, чак сам и тог дана један део обуке завршавао у матичној јединици. Као такав, као недостојан сам се данас обратио, јавност нека суди, а министру полиције се захваљујем на томе.

 

Видео материјал са конференције за медије можете погледати овде:

 

[ngg src=“galleries“ ids=“136″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: