Српски Покрет Двери - Лого
Search

У јутарњој емисији К1 телевизије „Уранак“, водитељке Јоване Јоксимовић, гост је био председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић. Поред Бошка Обрадовића у студију је био и Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а.

       На почетку емисије било је речи о пресуди Ратку Младићу, на шта је Бошко Обрадовић рекао да то није ништа ново, да је Србија већ неколико деценија на међунардоном стубу срама и да се све то време води негативна кампања против српског народа који се покушава прогласити геноцидним народом иако је управо наш народ био жртва геноцида у 20. веку.

Обрадовић је истакао да је Александар Вучић преузео политику Чедомира Јовановића, чиме је прекршио своја многобројна предизборна обећања, а да је Вучићево појачано србовање у последњих неколико недеља заправо знак да је он у некој врсти клопке. Додао је и да су Вучићева повишена реторика о страним притисцима, угрожености државе и неопходности националног јединства, само његова порука да му је угрожена власт. На питање водитељке око коментара да је после разговора са Вучићем „легао на руду“, председник Двери је јасно одговорио да то није јавно рекао нико од опозиционих политичара и да у вези тога постоје само злонамерни коментари на друштвеним мрежама оних којих нигде нема у практичној борби против ове власти. Подсетио је и да је Српски покрет Двери доказана највећа опозиција овој власти и када је био у Скупштини, али и у ванпарламентарном раду и протестима.

Што се тиче проблема око КиМ, Обрадовић је казао да се до решења може доћи мирним путем ако су обе стране заинтересоване за то и да албанска национална мањина на територији АП КиМ мора да има сва права која су европски и светски стандард, као што их имају и све друге националне мањине у Србији. У полемици са Чедомиром Јовановићем Бошко Обрадовић је истакао да су многи злочинци попут Харадинаја, Орића и Готовине на слободи, што доказује да се Хашки трибунал не води правом и правдом.

На крају, додао је и то да себе види као наследника политике Зорана Ђинђића који је сматрао да Србија, Црна Гора и Република Српска требају да буду једна држава.

Целу емисију можете погледати овде:

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: