Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић гостовао је у Јутарњем програму Радио телевизије Србије, где је говорио о дијалогу власти и опозиције око изборних услова, али и о свеопштем стању у држави.

      Том приликом, Бошко Обрадовић је рекао следеће: „Србија одавно није нормална демократска земља, овде о свему одлучује један човек, овде не постоје независне државне институције, правосуђе је корумпирано, криминал и корупција су ушли у сам врх актуелне власти, криминална група Вељка Беливука није постојала пре доласка СНС-а на власт и да је иста несумњиво вршила разне услуге за владајући режим. Ми сада причамо да ли ћемо земљу вратити у нормалне демократске токове, да ли ћемо имати слободне медије и поштене изборе, да ли ћемо имати национално јединство око кључних питања као што су Косово и Метохија у саставу Србије и одбрана Републике Српске.

Нисмо добили одговоре на кључне изборне услове као што су сређивање јединственог бирачког списка, контрола изборних резултата у РИК-у или спречавање функционерске кампање и притисака на бираче, као ни шта ће бити контролни механизам кроз који ће опозиција надзирати примену договореног. Власт нема одговоре на та питања.

Двери су, на неки начин, нерешива енигма не само за владајући режим, већ за бројне представнике политичке елите у Србији. Ми нити смо за садашњи режим нити смо за повратак на бивши режим. Ми смо нова лица у српској политици, ми никада нисмо били на власти, иза нас нема афера, ми немамо везе са криминалом и корупцијом као што има врх власти СНС-а. Зашто је Небојша Стефановић још увек члан Председништва СНС-а и зашто није ухапшен? Зашто није приведена Дијана Хркаловић? Зашто се Новак Недић, генерални секретар Владе Србије, виђао са Беливуком и ишао са њим у стрељане? Да ли је Вељко Беливук члан СНС-а? Нема одговора на питања у вези криминала и корупције са актуелном влашћу.

Српски покрет Двери је хришћански, патриотски, конзервативни, породични покрет. Залажемо се за породицу на првом месту, за домаћу привреду и пољопривреду а не као ова власт за подршку страним компанијама, ми сматрамо да треба заштити животну средину, здрав ваздух, воду и земљу, а ова власт то уништава довођењем прљавих технологија. Ми смо против „Рио Тинта“ који ће уништити нашу државу, а ова власт га доводи. Ми смо за очување КиМ у саставу Србије, ова власт тргује Косовом и Метохијом. И што је најважније, ми смо за промену система. Овде су се власти мењале тридесет година, али је увек остајао корумпирани политички и правосудни систем. Овде више није довољно да сменимо само СНС и Александра Вучића, овде је потребно променити комплетан корумпирани систем. И то кроз следеће ствари: 1. Кривична одговорност за све који су опљачкали државу у овој и у бившим властима; 2. Лустрација – забрана обављања било какве јавне функције за свакога ко се огрешио о закон или о буџет; 3. Финансијска казна за оне који су опљчкали народни новац из буџета, од републичког до локалног нивоа; 4. Имовинска казна – одузимање незаконито стечене имовинесвакога ко је оштетио народ и државу. То су праве политичке промене и то је права промена система. Када би све ово редовно на медијима могла да чује комплетна јавност, Двери би имале огроман проценат у рејтингу и подршку међу грађанима.

Ова власт ради изузетно штетне ствари по националне и државне интересе. Од односа према мигрантској кризи, преко легализације хомосексуалних бракова и родне равноправности до трговине Косовом и Метохијом. Тема КиМ се мора вратити у СБ УН где имамо савезнике у Русији и Кини, тражимо пуно испуњење Резолуције 1244 СБ УН по коме се до 1000 припадника српског државног особља може вратити на простор КиМ и тако заштитили безбедност грађана Србије на КиМ која је угоржена. Предложили смо и Свесрпску декларацију о забрани означавања Србије, Републике Српске и српског народа геноцидним, без обзира на идеолошке и политичке разлике, и тражим да се власт изјасни о томе“, закључио је Обрадовић.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: