Српски Покрет Двери - Лого
Search

СНС је преотела кадрове и програм Миће Јовановића и направила свој приватни факултет, Факултет друштвених наука – нови Мегатренд, за нову трговину факултетским дипломама за нову СНС партијску елиту, и све то у згради државног јавног предузећа „Југоимпорт-СДПР“.

     Факултет друштвених наука са седиштем у Београду, Булевар уметности 2а, има врло необичан пут оснивања и развоја. Наиме, један известан број наставника факултета у саставу Мегатренд универзитета дошао је на идеју да се осамостали, напусти дотадашњег власника и оснује свој факултет, уз финансијску помоћ и логистику владајуће Српске напредне странке.

Горан Лалић, члан СНС-а и главни и одговорни уредник „Србијаданас“, ботовског СНС портала, истовремено у звању асистента, потом и доцента, а сада већ и трагикомичног ванредног професора, уз помоћ партијских веза којима преваре и безакоње нису страни, добија зелено светло да пребаци студенте са СПС Мегатренда на овај нови СНС факултет који треба да се оснује, а чији су програми у основи програми факултета Мегатренд универзитета, само мало кориговани и козметички дорађени. Државна комисија за акредитацију и проверу квалитета би била у обавези да провери аутентичност програма, али она то наравно не ради јер се ради о приватном факултету под контролом СНС.

Оснивач овог лажног факултета је „Образовање ФДН“, друштво са ограниченом одговорношћу, са седиштем на Новом Београду, Булевар Михајла Пупина 165а, а заступник је већ поменути Горан Лалић. Датум оснивања је 21. јун 2019. године. На поменутој адреси је и „Србија Данас“, режимски портал чији је главни и одговорни уредник исти човек – Горан Лалић. Иако је званично седиште овог портала на поменутој адреси, фактичко стање је другачије. „Србија Данас“ је смештен у згради државног јавног предузећа „Југоимпорт-СДПР“. Иза оба пројекта у име СНС стоји Бранислав Простран, заменик генералног директора „Југоимпорт-СДПР“.

Јавно предузеће за промет наоружања је прво уступило свој простор медијском пропагандном гласилу владајуће странке, а сада и Факултету друштвених наука, приватном факултету у власништву СНС, који треба да замени и настави досадашњу мисију Мегатренда који је у своје време основан под контролом СПС – за штанцовање лажних диплома за политичаре и будуће државне функционере без високог образовања. Јер, не заборавимо, без Мегатренда нико од њих не би испуњавао услове конкурса за места директора и друга постављења широм државног апарата који су населили са лажним дипломама.

Факултет друштвених наука још увек нема уверење о акредитацији, а у уколико га има – дужан је да га објави на сајту, јер је у питању информација од јавног значаја, али га тамо нема. Упис студената може се реализовати тек по добијању уверења о акредитацији, али Факултет друштвених наука је то слободно радио и прошле и ове године. Министарство надлежно за образовање, Национално акредитационо тело, Комисија за акредитацију и проверу квалитета ћуте и дозвољавају ово скандалозно кршење закона.

Образовање је један од сегмената који је ова гарнитура на власти потпуно деградирала, што запошљавањем нестручних партијских кадрова и постављањем истих на високе државне позиције, што продајом лажних диплома или фабриковањем квази високошколских установа за потребе власти. Факултети су постали пијаце лажних диплома, а образовање је сведено на купопродајни однос. Тако је СНС, странка са највише лажних диплома и плагираних доктората, сада решила да то не ради преко других лица већ да има свој партијски факултет са намером да се ту запошљавају и школују партијски кадрови у неком будућем времену.

Бројни су примери високих државних функционера који немају легално стечене дипломе, а ни знање самим тим, а одлучују о битним питањима, као и оних који су постављени на одређене функције захваљујући коруптивној вези односно захвалности за додељивање лажних звања. Ево само огледног кратког списка имена чије би дипломе требало преиспитати: Владимир Маринковић, Небојша Стефановић, Биљана Поповић Ивковић, Милинко Величковић, Александар Антић, Александар Вулин, Зоран Ђорђевић, Ирена Вујовић, Ана Ланговић Милићевић, Татјана Цветковски, Ивица Тончев, Владимир Џамић, Драган Стевановић…

Српски покрет Двери се јавно обавезује грађанима Србије да ће све дипломе и докторати запослених у јавном сектору бити преиспитани након политичких промена и смене актуелне власти, као и да ће свим поменутим лажним образовним институцијама које се баве криминалом бити одузете дозволе за даљи рад, док ће одговорни за ово безакоње бити кривично процесуирани и лустрирани – биће им забрањено обављање било које јавне функције у будућности. Ово је једини начин да Србијом коначно завладају право и правда.

 

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери

Извор: Директно.рс

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: