Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пре него што сам написао овај одговор министру одбране Александру Вулину на његово реаговање на петицију Двери против мигрантске политике власти у Чачку, двоумио сам се да ли уопште треба полемисати са представником власти који је штрајковао глађу против опозиције, служио војску неколико дана са 50 година, стекао сумњиву диплому Правног факултета у Крагујевцу и садио парадајз на плантажи марихуане, да и не помињемо да не може да докаже порекло своје имовине, посебно стана у Београду за који се изговара да је новац добио од фантомске „тетке из Канаде“?!?

     Међутим, одлучио сам се да ипак реагујем због значаја теме мигрантске кризе у Европи која се несумњиво рефлектује и на Србију. Имам само два питања за министра Вулина, и ако нема одговора на њих јасно је да су Двери у потпуности у праву за све што причају у вези са мигрантском кризом и да је наша петиција против насељавања миграната у Србији потпуно оправдана:

  1. Да ли је тачно оно што је у предизборној кампањи у Аустрији недавно јавно тврдио бивши министар унутрашњих послова Херберт Кицкл да је у његово време склопљен уговор са Владом Србије да мигранти којима Аустрија одбије захтев за азил, а који не могу да се врате у земљу порекла, буду враћени у Србију? Ко је и када потписао овај уговор у име Владе Србије?
  2. Да ли тачно да је скупштина града Чачка (а идентичну одлуку су донеле и многе друге локалне самоуправе у Србији), на седници одржаној 26. марта 2018. године усвојила „Локални акциони план за унапређење положаја миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила на територији града Чачка за период од 2018-2021. године“ (Службени лист града Чачка, број 6, 27. март 2018, стр. 356-383). Да ли је на овај начин локална власт СНС и СПС створила услове за насељавање миграната и прављење мигрантских центара у Чачку? Због чега би уопште градска власт доносила једну овакву одлуку која важи за наведени период до 2021. године ако се ништа не планира по питању збрињавања и насељавања миграната?

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: