Српски Покрет Двери - Лого
Search

Када те у истом дану нападну стари коалициони партнери Борис Тадић и Милан Кркобабић, користећи буквално исте речи, то је знак да сте на добром политичком путу и да се политички картел који овде влада већ више од три деценије озбиљно узнемирио. Има и због чега: долази до смене политичких генерација и промене не само власти већ комплетног корумпираног система који се овде није мењао већ 30 година.

        Политичка одговорност Бориса Тадића за катастрофалну политичку ситуацију у којој се данас налазимо је вишеструка и најпре се огледа у томе што је бивши режим са њим на челу разлог доласка СНС на власт, и то двојако. Прво, све оно што је претходна власт радила било је толико лоше да је већина грађана Србије наивно пожелела да дође било ко само да Тадић оде. Друго, СНС је осмишљена и формирана у кабинету бившег председника државе Бориса Тадића, као и у винском подруму у Јајинцима где су се састајали Александар Вучић, Томислав Николић, Борис Тадић и Мики Ракић, иначе истовремено Тадићев шеф кабинета и Вучићев интимус.

Њихова заједничка идеја и тада и сада била је двопартијска Србија, по узору на САД, у којој би се само њихове две политичке странке стално смењивале на власти. То је управо највећи политички проблем Србије – политички картел на власти који нас држи као таоце у зачараном кругу српске политике који траје више од три деценије а у коме се ништа суштински не мења без обзира ко је на власти. То је и разлог зашто Српски покрет Двери и ја лично толико сметамо и садашњој и бившој власти – зато што никада нисмо били део ни једне ни друге, зато што нисмо под њиховом контролом и што заступамо идеју промене система и разбијања овог политичког картела. И садашња и бивша власт вас толерише само ако сте део њих и под њиховом контролом, а напада увек и свуда ако сте самостални и не пристајете да играте онако како они свирају. Двери су своје и независне, нисмо ни Вучићеви ни Тадићеви, и такви ћемо остати у борби за промену корумпираног политичког система који су њих двојица заједнички направили.
           
Један од доказа о спрези између Тадића и СНС јесте да су сви корумпирани представници бивше власти преживели долазак напредњака на власт, а многи се нашли и у њиховим редовима. Такође, нова власт никада није испитала изборну крађу од Ђурђевдана 2012. године на коју су указивале Двери, као и многи други учесници тих избора. Подсетићу јавност да су Двери бојкотовале други круг председничких избора 2012. и да за разлику од Тадића никада нисмо подржали СНС док је он био спреман да прави постизборну коалицију са њима, погледати заједничку конференцију Тадића и Вучића од 10. априла 2014. године:

 

Ни тада нисмо хтели да бирамо између Тадића и Николића, као што и данас одбацујемо предлог да противкандидат Вучићу на председничким изборима буде било ко из бивше власти, а посебно не Тадић. Тадић је идеалан противник Вучићу јер нема никаквих шанси на председничким изборима (сетимо се само како је извиждан на великом опозиционом митингу испред Народне скупштине 13. априла 2019), Није немогуће да су стари другари из подрума направили и неке нове аранжмане уз подршку заједничких саветника и сарадника Небојше Крстића, Јелене Триван и Горана Весића.

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: