Српски Покрет Двери - Лого
Search

Поштовани г. Начелниче,

               Посебно ми је драго што сте се Ви први јавили из Министарства унутрашњих послова након моје данашње конференције за медије на којој сам раскринкао криминалце у Вашим редовима. Живо ме је интересовало ко ће први стати у заштиту ових бахатих батинаша из најближег окружења министра Небојше Стефановића, и то сте били управо Ви, што ми много говори. Уосталом, чему толика журба? Једна од епизода свакако ће бити и Вама посвећена, па ћемо се детаљно испричати. Што Ви браните туђе грешке и криминал? 

               Драго ми је да сте признали да су високи полицијски службеници Ваше управе, Горан Папић, заменик начелника СБПОК-а, и Томислав Антонијевић, шеф одсека за сузбијање кријумчарења опојних дрога, удаљени са посла до окончања дисциплинског поступка због бруталног пребијања Дејана Пејовића усред бела дана, пред његовом супругом Иваном која све време вришти и преклиње да престану јер им њен муж, доктор наука, познати предузетник и отац троје успешне деце, никада осуђиван – ништа није крив. Са великим ишчекивањем очекујемо резултат овог дисциплинског поступка који је против њих покренут због незаконите примене полицијских овлашћења, као и резултате детаљне истраге Сектора за унутрашњу контролу МУП-а. Данас сам понудио доказе за њихово кривично гоњење и избацивање са посла. Али, пре тога, Ви бисте могли да јавно објавите стручну спрему дотичне господе, посебно Горана Папића који је без икакве полицијске школе за четири године постао заменик начелника једне од најважнијих служби у Вашој Управи – Службе за борбу против организованог криминала, само зато што је његова породица у кумовској вези са породицом Стефановић? Да ли је то нормално, г. Начелниче? Колико полицијских официра са преко 20 година искуства то не може ни да сања?

               Нема овде никакве политике, ни моје лично, нити Двери, нити Савеза за Србију, већ је ово чиста борба против криминала и корупције, коју одлично препознају многе Ваше колеге којима је доста напредовања у МУП-у неспособних СНС кадрова са купљеним дипломама, крупним коруптивним радњама и јаким везама у криминалним круговима. И, верујте да се они неће сакрити иза врхунских професионалаца и честитих полицајаца у Вашој служби и другим деловима МУП-а који одлично раде свој посао. Дошло је време да се направе две колоне у МУП-у, она која ради за народ и државу, поштујући закон, и она која ради за политичку мафију и криминалне структуре, кршећи закон и сва правила службе, и компромитујући часну полицијску униформу. 

               И будите сигурни да ми одговара, са Ваше стране истакнута бескомпромисна борба против организованог криминала, само што ја инсистирам да се она води и унутар Ваше управе и саме Службе за борбу против организованог криминала, дакле, и изнутра. До следеће епизоде овог серијала желим Вам свако добро и сваки успех у Вашем раду!

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: