Boško Obradović: Opozicija traži smenu Maje Gojković

Na vanrednoj konferenciji za medije u Narodnoj skupštini u kojoj su učestvovali predstavnici ujedinjene opozicije poručili su da neće učestovati u uzurpatorskom parlamentu na čijem je čelu Maja Gojković, već će postavljati poslanička pitanja i predloge za dopunske tačke dnevnog reda u Paralelnom parlamentu u holu Narodne skupštine.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podsetio je javnost da se u narodnoj skupštini sada nalaze dva parlamenta. Jedan je lažni nasilničke parlament na čijem je čelu Maja Gojković, a drugi otvoreni Paralelni parlament koji se održava u skupštinskom holu.

On je dodao da se opozicija dogovorila oko nekoliko stvari koje je potrebno izneti u javnost.

„Prva stvar je da mi nećemo prisustvovati nikakvom kolegijumu Narodne skupštine Republike Srbije koji predvodi Maja Gojković do smene Maje Gojković sa mesta predsednika Skupštine. Za nas Maja Gojković više nije predsednik Skupštine, mi je ne priznajemo i ni u kakvim kombinacijama, dogovorima i radom sa njom nećemo učestovati do smene Maje Gojković sa mesta predsednika Narodne skupštine. To je naš prvi i glavni zahtev da bi se normalizovao rad Parlamenta, da bi se vratio normalni demokratski poredak unutar Skupštine i to je uslov svih uslova“,  rekao je Obradović.

Info služba Dveri