Све вредности, а на првом месту демократија и владавина закона у Србији су уништени. Извршен је државни удар, укинута Народна скупштина, противуставно уведено ванредно стање и заведена тиранија Тројног пакта председника Републике, председника Владе и председника Скупштине.

Последњи остаци реда и поретка погажени су синоћ у току полицијског часа када су плаћеници СНС покушали да запале Београд, а Полиција није реаговала – исто као што се правила да не постоји док је трајало рушење у Савамали. Тиме је полицијски час обесмишљен и укинут. Колико грађана Србије је у међувремену строго кажњено због кршења полицијског часа? Синоћним непоступањем наша Полиција је стављена у режимску функцију по наредби министра полиције Небојше Стефановића, као и медицинска струка у Кризном штабу, што верујем да не одобрава апсолутна већина полицајаца и лекара.

У синоћном гостовању председника СНС Србије Александра Вучића на партијском јавном сервису добили смо признање да је лично водио зараженог сина у болницу, али потом није отишао у самоизолацију као сви други грађани Србије у таквом случају. То значи да закони ове државе за њега не важе. Колико грађана Србије је ухапшено и налази се затвору због кршења прописаних мера, које је Александар Вучић прекршио без последица након повратка из Америке и Мађарске, као и у случају болести члана породице, и за све то није одговарао.

Ово одсуство поштовања закона и прописаних државних мера од стране челника актуелне власти значи да ми више немамо други избор, већ да позовемо грађане на побуну. Полицијски час више не постоји, а према овој власти не треба имати никакво поштовање. Треба да наставимо са протестима до њиховог коначног слома. Вечерашњим одласком на протест у 18 часова испред Дома Народне скупштине изражавам свој бунт против ове ненормалне власти и подршку грађанима Србије који свако вече од 20, 05 протестују на прозорима и терасама својих домова. И ово је само почетак свенародне побуне против Вучићеве власти која ће се завршити његовим падом и кривичном одговорношћу за сав криминал, корупцију и кршење Устава и закона за осам година њихове владавине.

Као следећу тачку побуне заказујем Чачак у суботу у 18 часова где ћу са пријатељима који то желе кренути у шетњу градским улицама до свенародног протеста у 20, 05. Није важно колико ће нас бити већ је важна побуна, а она увек започиње од мањег броја људи. А слобода увек креће из Чачка.

Бошко Обрадовић

Народни посланик и