Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председнику Српске напредне странке

На непознатој локацији

     Надам се да ће Вас ово писмо наћи у добром здрављу, што се не може рећи за државу Србију, коју сте оставили на милост и немилост Вашим неспособним и корумпираним кадровима. Ваше ново појављивање на ТВ ПИНК или било где друго неће сакрити чињеницу да сте нестали из јавности док се држава распада. У земљи у којој сте лично Ви власт направили оваквом и разорили све независне државне институције, а на првом месту правосуђе, више се не зна ни најобичнији податак о излазности на изборима, или што је много драматичније – о броју новозаражених и умрлих од заразне болести.

Ако тога нисте свесни, желео бих да Вас информишем да Вама лично, Вашој Влади која служи као извршни одбор Председништва, и Вашем Кризном штабу – ништа не верује више од половине грађана Србије. Из ове ситуације можемо изаћи само тако што ће актуелна Влада и Кризни штаб поднети оставку и бити промењени, а одговорни за лажирање званичних државних података о броју новозаражених и умрлих кривично гоњени за угрожавање здравља нације. У супротном, сви представници власти доживеће широм Србије сличне слике дочека као јуче у Новом Пазару, а Ваше наредбе и препоруке више нико неће слушати јер је нестало поверење у то што радите, непрестано ризикујући здравље грађана због Ваших шема и комбинација са изборима и опстанком на власти по сваку цену.

Ви сте од ове државе направили владавину купљених диплома и плагираних доктората. Ви сте се прво смејали вирусу, па нас затварали четири дана у четири зида, па глуматали да је све у реду да бисте организовали прве изборе у Европи у сред пандемије, да бисте ових дана нестали из јавности избегавајући да преузмете одговорност за све то, док Ваша страначка другарица Ана Брнабић вређа жртве и њихове породице у Новом Пазару. За све то време лично Ви сте одобрили публику на стадионима да се додворите навијачима да се не окрену против Вас у наступајућем периоду због планиране издаје Косова и Метохије. Лично Ви сте почели да жртвујете и своје људе из Владе који су оболели због журке у седишту Ваше странке на којој се прослављала победа на лажним и недемократским изборима. Можда се они сада тестирају и лече у посебним и привилегованим условима, али то нећете моћи да обезбедите да све друге чланове СНС широм Србије које злоупотребљавате и гурате у пропаст док морају да сервисирају Ваше диктаторске идеје. Са свих страна се чују информације да нема довољно тестова, да је здравствени систем преоптерећен, да су редовима испред ковид амбуланти, да респиратори које сте набавили под сумњивим околностима не раде. У Словенији су похапшени сви они у Влади који су се на сличан начин бавили криминалом и корупцијом, али ми овде немамо самостално тужилаштво које би процесуирало Вас и Ваше најближе сараднике за велики број афера.

Јасно је да су Ваши лажни избори покрадени и нерегуларни, али Ви данас организујете још избора. Време је да док не буде касно схватите да нити једна власт није вредна људских живота и да ће се Србија сама бранити и од епидемије и од Ваше власти. Дошли смо у ситуацију да као грађани морамо да одбранимо државу од власти.

То што Вас нема у јавности већ пет дана говори да сте у одређеном здравственом или неком другом проблему који кријете од народа, док је 3. јуна истекао мандат и Народној скупштини и Влади, а ушли смо у нови талас заразе и великих искушења у којима ће се наћи домаћа привреда. Не видим друго решење за излаз из ове политичке и здравствене кризе изузев избора нове, прелазне техничке Владе и новог Кризног штаба, који би имао задатак да решава нагомилане ризике по здравствену безбедност грађана и привреду, као и да припреми услове за слободне и поштене изборе на свим нивоима за девет месеци.

Позивам Вас да док не буде касно седнемо за преговарачки сто између власти и опозиције и дођемо до споразума који би у форми специјалног закона био усвојен на хитној седници Народне скупштине у старом сазиву. Све друго нас води у даљи слом српске демократије и здравствене безбедности јер већина грађана Србије више нема поверење у постојећу Владу и Кризни штаб који не ради по стручним параметрима већ по Вашим налозима.

Када следећи пут будете нестали из јавности разлог ће бити тај што сте присиљени да бежите из земље пред нагомиланим народним бесом због свега што сте урадили за ових девет година власти. Сматрам да је и за Вас лично и за све грађане Србије боље да се ова криза реши мирним путем и за преговарачким столом.

 

У Чачку, 1. јула 2020.

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: