Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Pitanja za Vladu Republike Srbije

Prvo i osnovno pitanje za Vladu Republike Srbije je da li će Srbija potpisati pravno-obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo?

Pozdravljamo što su ministri iz Vlade odlučili da napokon ispoštuju svoju zakonsku obavezu i dođu poslednji četvrtak u mesecu da odgovaraju na pitanja narodnih poslanika.


I prethodni i ovaj put je lista prijavljenih narodnih poslanika koji su želeli da upute pitanja Vladi takođe zaustavljena pred obraćanje predsednika PG Dveri, Boška Obradovića.



Pitanja koja smo nameravali da postavimo Vladi Republike Srbije, a ni ovaj put nismo stigli na red, su:

1.       Da li će Vlada Republike Srbije potpisati pravno-obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo?

2.       Koje kontra mere je donela Vlada Republike Srbije nakon hapšenja i maltretiranja njenog visokog funkcionera Marka Đurića? Zašto odmah nisu prekinuti pregovori u Briselu, poništen antiustavni Briselski sporazum i zatražena hitna sednica SB UN na kojoj bi se tražio povratak teme KiM u UN?

3.       Kada će Vlada inicirati sednicu NSRS na temu Kosova i Metohije i kada će Vlada Republike Srbije obavestiti Narodnu skupštinu o svim pritiscima određenih zapadnih zemalja kojima je naša vlast izložena da potpiše pravno obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo?

4.       Kada će domaći privrednici i poljoprivrednici moći da računaju na smanjenje poreza na zarade i druge poreske olakšice i subvencije?

5.       Da li Vlada Republike Srbije razmišlja o poreskim reformama u korist porodice, na taj način da sa stupanjem u brak i dobijanjem dece sleduje smanjenje poreza na zarade i imovinu?

6.       Kako je moguće da je Srbija jedina država u Evropi u kojoj nije rešen problem prezaduženih porodica koje imaju kredite indeksirane u švajcarskim francima?

7.       Kakav je odgovor Vlade na zahteve poštara u štrajku koji traže povećanje plata, bolje uslove rada i smenu direktora Pošte Mire Petrović?


Informativna služba Dveri



 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: