Позивам председника Републике Србије Александра Вучића да искористи своја уставна овлашћења и не потпише јуче у Народној скупштини усвојене антиуставне законе о родној равноправности и забрани дискриминације.

С обзиром да је недавно изјавио да неће потписати Закон о истополним заједницама, упозоравамо председника да су ова два закона још веће кршење Устава од поменуте легализације хомосексуалних бракова под другим именом. Наиме, Устав Србије уопште не познаје категорију рода већ искључиво пола, и зато је Републички секретаријат за законодавство пре три године дао негативно мишљење за предлог Закона о родној равноправности када га је наметала Зорана Михајловић. Сада када је исти закон поново предложила Гордана Чомић, Републички секретаријат за законодавство у истом персоналном саставу је срамно заћутао. Овај не само антиуставни већ и антихришћански и антипородични закон представља правну основу за социјални инжењеринг по коме наша деца рођењем неће бити мушко или женско већ ће природни полни идентитет постати родна перспектива у даљем току њиховог живота, што значи отварање могућности за измишљене идентитете попут трансродних и транссексуалних особа које се пре подне осећају као мушко, поподне као женско, а увече као међупол. По овом закону држава и јавност имају обавезу да поштују оваква неприродна иживљавања појединаца. Посебан проблем је што ће свако ко ово не поштује или о овоме говори критички бити предмет кажњавања по другом закону о забрани дискриминације, што је заправо нова дискриминација.

Подсећам председника државе да се и Одбор за стандардизацију српског језика у два саопштења успротивио доношењу Закона о родној равноправности рекавши да је у питању „закон против српског језика” и „насиље над језиком са позиције идеологије и државне силе”. Одбор је такође позвао председника државе да спречи усвајање овог закона, односно да га не потпише и врати у скупштинску процедуру, а најбоље би било да овај закон буде повучен из било какве даље процедуре као антиуставан. У супротном, Српски покрет Двери ће свакако Уставном суду Србије упутити захтев за оцену уставности и законитости овог скупштинског акта. Ово је заправо нова коалиција за следеће изборе између СНС и ЛГБТ, уз помоћ кадрова бившег режима као што су Синиша Мали, Горан Весић и Гордана Чомић. Ово је заправо велика изборна превара јер за ове законе и ове кадрове бившег режима нико никада није гласао. Српски покрет Двери се обавезује да ће ови закони након смене садашње власти бити укинути, а породица и породичне вредности стављене на прво место у нашем друштву и држави.

Бошко Обрадовић

Председник Двери