Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Pozvati rusku vojnu misiju u Srbiju

Predsednik Dveri pitao je kada će tužilaštvo pokrenuti postupak protiv Ane Brnabić zbog izjave da Kosovo nije Srbija, na osnovu koje platforme predsednik ide na sastanke sa Tačijem i zašto Vlada ne pozove rusku vojnu misiju da štiti Srbe na Kosmetu.

„Ana Brnabić je izjavom da Kosovo nije Srbija prekršila zakletvu predsednika vlade i Ustav Srbije, te je pozivam da podnese ostavku, a tužilaštvo da pokrene postupak zbog narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.“ – rekao je Obradović i dodao da bi ona sa ovakvim izjavama bila odličan predsednik Vlade, ali lažne države Kosovo.


On je pitao i od kud predsedniku mandat da ide i pregovara sa Tačijem, koji najavljuje potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma, i po kojoj platformi, kada Skupština nikada o nikakvoj pregovaračkoj platformi nije raspravljala niti je nešto takvo usvojila.


Obradović je predložio da Srbija iskoristi mogućnost i pozove rusku vojnu misiju u Srbiju koja bi bila garant bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji. Kako ističe, pregovore je potrebno vratiti u SB UN, a sa prisustvom ruske vojne misije bi naš pregovaračka pozicija bila bolja. Ova misija bi se povukla kada se sa prostora KiM povuče NATO misija.


Predsednik Dveri je postavio i pitanje zašto Vlada nije ispoštovala svoje obećanje da će smanjiti akcize na gorivo u roku od sedam dana i kada se smire protesti, kada je to urađeno čak i u BiH gde je gorivo znatno jeftinije nego u Srbiji.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: