Српски Покрет Двери - Лого
Search

Садашњи сазив Народне скупштине, који је изабран на лажним, недемократским и противуставним изборима прошле године, нема легитимитет да покреће уставне реформе. Парламент без опозиције није место у коме може да се дискутује о тако озбиљној теми. О томе може да се дебатује тек након следећих избора у некој нормалној парламентарној атмосфери у којој бисмо разговарали да ли су нам уопште потребне промене Устава и какве.

       Српски покрет Двери се противи започетој скупштинској процедури за уставну реформу у области правосуђа и позваће грађане на бојкот референдума на ту тему ако до њега дође. За Србију су данас најважнији ванредни избори на свим нивоима, а пре свега ванредни републички парламентарни избори како би се нормализовао рад Народне скупштине. Али, оно што је веома важно нагласити данас овде у Новом Саду јесте да су нам истовремено са републичким потребни и ванредни покрајински избори за посланике Скупштине АП Војводине, у којој такође нема опозиције. У току следеће године треба одржати и ванредне локалне изборе у свим градовима и општинама Србије јер су и локални парламенти подједнако недемократски и бесмислени без опозиције као и републичка и покрајинска скупштина. То се односи и на град Нови Сад где се, као и у читавој Србији, приближава 10-годишњица како је СНС преузела власт. Време је за политичке промене и смену политичких генерација. Они који су 30 година на српској политичкој сцени могли би мало у политичку пензију, а они који су учествовали у криминалу и корупцији и противзаконито се обогатили бавећи се политиком морали би политички и правно да одговарају. То значи кривичну одговорност и затворску казну за њих, али и одузимање незаконито стечене имовине, финансијску казну за штету коју су нанели државном буџету, као и лустрацију — забрану обављања било које јавне функције на дужи временски период.

[ngg src=“galleries“ ids=“418″ display=“basic_slideshow“]

Грађани Србије су данас подједнако жељни правде као и бољег материјалног стандарда. Млади беже из наше земље не само због незапослености, малих плата и негативне селекције јер Србијом владају купљене дипломе и плагирани докторати, већ и зато што нема правде и што су они који су опљачкали народ и државу не само на слободи већ и на власти. 

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери
 

 

Целу конференцију за медије можете погледати овде:

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: