Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: SNS „opraoˮ 6 miliona evra na izborima

„Podatak o tome koliko novca je SNS proneverio u izbornim kampanjama 2012-2017. godine samo pokazuje nužnost izmene izbornih zakona i što hitnije borbe protiv korupcije, što su važne stvari i u programu Dveri i u programu Saveza“ – smatra Obradović

On je na KZN izneo podatak da je SNS u toku izborne kampanje za drugi krug predsedničkih izbora 2012. godine uplatila preko 246 MILIONA dinara jednoj fantomskoj firmi koje nema u registru APR te da su na taj način preko DVA MILIONA evra iz državnog budžeta prebacili sebi u džep.




„Kako se može videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije naprednjaci su 2012. godine uplatili preko 246 miliona dinara firmi „BLOK I KONNEKT PR/MEDIA KONSALTINGˮ. Budući da se radi o izbornoj kampanji između dva kruga predsedničkih izbora, što je vrlo kratak period od dve nedelje, najpre treba postaviti pitanje na šta je potrošen toliki novac? Zašto je on uplaćen samo jednoj firmi? Ko stoji iza ove očito fantomske firme? Da je sumnja da se radi o finansijskim malverzacijama opravdana dodatno nam govori i činjenica da te firme više nema u registru APR-a.“- rekao je Obradović.


On je pomenuo i javnosti poznat sistem upumpavanja novca iz crnih fondova u izbornu kampanju preko pojedinačnih donacija sa identičnim iznosima. „Niko do sada nije konstatovao da je SNS na taj način „opralaˮ skoro ČETIRI MILIONA EVRA iz sumnjivih izvora.“ – istakao je predsednik Dveri.




Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije možete videti da je SNS tri puta do sada u izbornim kampanjama na ovaj način „prala pareˮ: 2276 njih uplatilo je na stranački izborni račun po 19.000 dinara za parlamentarne izbore 2012. godine, njih 2793 po 40.000 za parlamentarne izbore 2014. godine, a čak 6864 njih po 40.000 dinara za predsedničke 2017. godine.


„Ovo je očigledan primer javnog „pranja paraˮ i ubacivanja u legalne tokove novca kome se ne zna poreklo i još jedan pokazatelj funkcionisanja političke stranke SNS kao kriminalne organizacije.” – rekao je Obradović i dodao da očekuje da će sada ponovo krenuti da ga napadaju režimski mediji i da opoziciji pripisuju svoje prevare.


 

Informativna služba Dveri


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: