Boško Obradović: Uzrok svih dešavanja je Aleksandar Vučić

Na vanrednoj konferenciji za medije predsednik Dveri Boško Obradović govorio je o aktuelnim dešavanjima na protestima u Beogradu u kojima je po prvi put postojala intervencija policije, u subotu u zgradi RTS.

On je istakao da je alarmantno to što je vlast u subotu veče i u nedelju uhapsila mlade ljudi, od kojih su većina njih studenti, a uhapsili su i jednog srednjoškolca, što je dokaz da režim ne preza ni od čega, samo da bi sačuvao vlast.


Obradović je prokomentarisao i poziv Aleksandra Vučića svojim članovima da se okupe  i da budu spremni da krenu za Beograd, ne bi li se sukobili sa demonstrantima. On je upozorio da bi to moglo izazvati ogromne sukobe i rekao da ni u jednoj zemlji predsednik ne šalje svoje pristalice na demonstrante.


Takođe, Obradović je komentarisao RTS i rekao da nije normalno da posle 3 meseca protesta, nijedan predstavnik protesta ne bude pozvan u emisiju da gostuje i govori o zahtevima protesta.


„Posebno skandalozno ponašanje te večeri bilo je ponašanje direktora RTS Dragana Bujoševića. Lično smo pročitali poruku koju je poslao Zoranu Stanojeviću, jednom od članova redakcijskog kolegijuma informativnog programa RTS-a koji je rekao da ništa ne brinu, da će policija uskoro izbaciti sve iz RTS i da njega boli uvo za naše zahteve”, istakao je Obradović.


Obradović je rekao da je posebno alarmantno to što su hapšena deca, studenti i đak Filološke gimnazije koji ima samo 18 godina i poručio vlasti da su gotovi, da je njihovo vreme isteklo i da je narod konačno pokazao da se ne boji režima Aleksandra Vučića.


„Podsećamo da je upravo Aleksandar Vučić uzrok svega i jedini odgovoran za naš ulazak u zgradu RTS. Svojim ignorisanjem zahteva protesta i pritiskom na uređivačku politiku RTS on je pozvao demonstrante da uđu u zgradu i u razgovoru sa urednicima zaštite svoje Ustavom garantovano pravo na informisanje. Nije normalno da samo Vučić gostuje na svim medijima, a da je opoziciji zabranjeno da odgovori na njegove laži i propagandu. To je koren problema koji mora da se reši. Naše pravo na drugačije mišljenje.“ – smatra Obradović.

 


Info služba Dveri