Српски Покрет Двери - Лого
Search

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић одржао је данас испред Дома Народне скупштине конференцију за медије на којој је представио нову акцију Двери под називом: „Будимо солидарни – купујмо домаће“. Тим поводом рекао је следеће:

      „Пре него што пређем на тему данашње конференције, желим да осудим ову ревију говора мржње прoтив свакога ко другачије мисли од ове власти у шта се, нажалост, претворила Народна скупштина. Овај нелегитимни скупштински сазив у коме нема опозиције, настао на лажним изборима, више нема никаквог смисла и што пре треба да буде распуштен. За све је одговоран нови председник лажне скупштине Ивица Дачић, који све то дозвољава и не кажњава, посебно имајући у виду да нико од прозваних не може се да се одбрани од монструозних напада јер није у скупштинским клупама. Ивица Дачић је главни кривац зашто и шест месеци после недемократских и противуставних избора још увек није почео дијалог између власти и опозиције, који представља једини начин да из ове политичке кризе изађемо мирним путем. Ево и данас овде позивам Дачића, ако сме то самостално да уради, да хитно позове на консултације на којима ћемо се договорити око динамике најављеног дијалога: када ће тачно почети, до када мора да се заврши, како ће се спровести договорено и колико времена мора бити остављено пре ванредних избора на свим нивоима за спровођење услова да сви ти избори буду заиста слободни и поштени. То се, пре свега, односи на медије који морају бити слободни за опозицију и другачије мишљење уопште најмање 6-9 месеци пре било којих следећих избора.

[ngg src=“galleries“ ids=“328″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]С обзиром да сутра у лажној скупштини почиње расправа без опозиције о републичком буџету за наредну годину, постављам питање да ли ће народне паре, новац који се у буџет слива из џепова пореских обвезника односно грађана Србије – изнова бити поклањан страним мултинационалним компанијама које овде долазе само да би користиле субвенције, јефтину радну снагу, бесплатну инфраструктуру и сав екстрапрофит изнеле у иностранство, често своје пословање у Србији приказујући у минусу да би избегли плаћање пореза на остварену добит? Где је ту наш домаћи економски интерес? Где су ту домаћи предузетници и домаћа привреда? Докле ћемо помагати странце а занемаривати домаћег привредника и пољопривредника? То је разлог зашто су Двери покренуле нову акцију под називом „БУДИМО СОЛИДАРНИ – КУПУЈМО ДОМАЋЕ“. Пре неколико година Влада је забранила ову кампању, али ми је сада поново покрећемо са циљем подршке домаћем предузетнику, малим домаћим трговинама и занатским радњама, и куповини домаћих производа у великим продавницама, као и на пијацама директно од наших сељака произвођача. Позивам грађане Србије да куповином домаћих производа подрже комшију домаћег предузетника и наше домаће пољопривредне произвођаче како би могли да преживе тешко време кризе. Исто важи и за услужне делатности у комшилуку: занатске радње, фризере, козметичарке, фитнес инструкторе и угоститеље, све наше вредне људе који се боре у тешком времену.

Целу конференцију за медије Бошка Обрадовића овим поводом можете погледати овде:
 
 
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: