Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ваши СНС кумови, очеви, браћа и сестре не могу бити заштићени од постављања питања, истрага и одговорности јер су умешани у криминалне активности.

          
      После много времена јавила се једна личност из редова независних државних институција која се осмелила да постави одређена питања о криминалу и корупцији у врху актуелне власти. То је годинама уназад било незамисливо, јер је од доласка СНС на власт промењена кадровска структура свих независних државних институција, а њихови чланови на тај начин доведени у зависност од оних који су их поставили. Зато је појава Јелисавете Василић, члана Савета за борбу против корупције, изазвала изненађење у опозиционој јавности али и гнев и прогон од стране владајућег режима.

Уместо да и Влада тражи да тужилаштво и полиција испитају наводе члана Савета за борбу против корупције, председник Владе у техничком мандату Ана Брнабић тражи да Јелисавета Василић открије своје изворе од којих добија информације, институције одбијају да сарађују са њом, а представници СНС крећу у оркестрирано вређање и негативну кампању против јединог државног функционера који се усудио да каже да је „врх власти до грла у корупцији“. Врхунац и најгори пример оваквог понашања даје наравно председник СНС који прозива ћерку и зета Јелисавете Василић као корумпиране криминалце, као да неко брани надлежним органима да испитају послове сваког државног функционера и са њима повезана лица. А ствари стоје управо супротно: кумови и брат председника државе, браћа и сестре председника Владе и покрајинских секретара, као и отац министра полиције довођени су у везу са разним намештеним јавним набавкама и тендерима, сукобом интереса и корупцијом. Представници власти треба да знају да њихови СНС кумови, браћа и сестре не могу бити заштићени од постављања питања, истрага и одговорности, ако су део разних криминалних афера.
           
Овим путем стајем у заштиту прогоњеног члана Савета за борбу против корупције и позивам европске институције да се и на овом примеру увере како пролази борба против криминала и корупције у врху власти у Србији, као и да реагују. Сви заједно треба да станемо у одбрану Јелисавете Василић и сваког храброг грађанина Србије који је спреман да се супротстави корупцији. Јер како ће проћи обичан човек који покушава да истера правду на локалном нивоу ако овако пролази високи државни функционер коме се укида слобода говора, који се застрашује и систематски вређа и уништава.

Када буду дошли на наша врата биће касно – зато је битно да реагујемо сада. И зато моја порука Вучићу гласи да никада неће ућуткати све Јелисавете Василић у Србији. Зато тачка 2 Прогласа Српског покрета Двери о промени система и сигурности за све говори управо о правној одговорности и увођењу кривичног дела незаконито богаћење за које следује затворска и финансијска казна, одузимање незаконито стечене имовине и лустрација – забрана обављања јавне функције на дужи временски период.
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери
 
Фото: Немања Јовановић/Нова.рс

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: